Search Suggestions
      събота, 02.08.25
      Search Suggestions
          - Реклама -
          - Реклама -
          - Реклама -

          Ще ядем кюфтета и кебапчета с по-малко вода

          Ядем кюфтета и кебапчета с по-малко вода, това предвижда промяна на рецептата, приета от Българската агенция по безопасност на храните. Става дума кюфтета и кебапчета от пилешко месо, които ще бъдат с етикет “Стара планина”. Новите изисквания вече са публикувани на сайта на БАБХ. 

          - Реклама -

          Припомняме, че досега беше разрешено в кебапчетата и кюфтетата от пилешко месо да има 70% водно съдържание, а сега вече границата е 63 %. В същото време обаче се увеличава съдържанието на мазнини – от 15% досега на 21 % според новата рецепта.

          Запазва се съдържанието на сол – 2 на сто. Според документа заготовки на кюфтета и кебапчета вече ще се предлагат охладени при 1 до 4 градуса, а не както досега – при 2 градуса. .

          Рецепта предвижда кебапчетата и кюфтетата да се приготвят от над 74 кг месо, малко над 18 кг сланина, сол, киселинни регулатори, кимион в различно съотношение, черен пипер, и около 3,9 кг вода и лед. От Българската агенция по безопасност на храните напомниха, че стандартът „Стара планина“ не е задължителен, но производителите, които посочват, че продуктите им отговарят на него, трябва да спазват рецептата.

           

          Ядем кюфтета и кебапчета с по-малко вода, това предвижда промяна на рецептата, приета от Българската агенция по безопасност на храните. Става дума кюфтета и кебапчета от пилешко месо, които ще бъдат с етикет “Стара планина”. Новите изисквания вече са публикувани на сайта на БАБХ. 

          - Реклама -

          Припомняме, че досега беше разрешено в кебапчетата и кюфтетата от пилешко месо да има 70% водно съдържание, а сега вече границата е 63 %. В същото време обаче се увеличава съдържанието на мазнини – от 15% досега на 21 % според новата рецепта.

          Запазва се съдържанието на сол – 2 на сто. Според документа заготовки на кюфтета и кебапчета вече ще се предлагат охладени при 1 до 4 градуса, а не както досега – при 2 градуса. .

          Рецепта предвижда кебапчетата и кюфтетата да се приготвят от над 74 кг месо, малко над 18 кг сланина, сол, киселинни регулатори, кимион в различно съотношение, черен пипер, и около 3,9 кг вода и лед. От Българската агенция по безопасност на храните напомниха, че стандартът „Стара планина“ не е задължителен, но производителите, които посочват, че продуктите им отговарят на него, трябва да спазват рецептата.

           

          СВЪРЗАНИ НОВИНИ

          Зафиров: Йотова е възможна номинация на БСП за президентските избори

          Името на Илияна Йотова е едно от възможните за номинация на „БСП – Обединена левица" за президентските избори. Още обаче е много рано, за...

          Недялков: Еврото пада, България „все е в кучия отвор“ – какво ни очаква?

          В своето последно изказване на социалната мрежа, журналистът Недялко Недялков постави няколко важни въпроса относно състоянието на икономиката, външната политика и социалната ситуация в...

          След огнения ад: В Пирин е спокойно

          Спокойна е обстановката в Пирин, след като още вчера пожарът там бе овладян. Пожарникари и горски служители обхождат периферията на обхванатия от огъня терен. Засега...

          ОСТАВИ КОМЕНТАР

          Моля, въведете коментар!
          Моля, въведете името си тук

          - Реклама -
          ТОП ДНЕС
          ТОП 14 ДНИ
          Зареждане…
          Зареждане…
          - Реклама -
          - Реклама -
          - Реклама -
          Search Suggestions
              Search Suggestions