неделя, 22.09.24
17.4 C
София
21 C
Пловдив
20.8 C
Варна
Search Suggestions

      Изминалият месец ноември е най-топлият в Европа

      Изминалият месец ноември е бил най-топлият в Европа, откакто се правят измервания, съобщи службата на ЕС за наблюдаване на температурата чрез сателити. Това предаде Агенция Франс Прес.

      Службата за климатични промени „Коперник“ анализира температурата на повърхността на Земята и въздуха. Тя е установила, че ноември 2020 година е бил с 0,8 градуса по-топъл от средното за 30-годишния период 1981-2010 година, което е с над 0,1 градуса над предишния рекорд.

      „Тези данни са в унисон с дългосрочната тенденция за затопляне на глобалния климат.“ Това заяви директорът на службата Карло Буонтемпо.

      „Всички политици, които си поставят за приоритет смекчаване на климатичните рискове, трябва да видят в тези рекорди сигнал за тревога и да обмислят по-сериозна как най-добре да изпълнят международните ангажименти в Парижкото споразумение от 2015 година“, допълни още той.

      Температурите през есента в Европа в периода септември-ноември пък са били с 1,9 градуса над тези в 30-годишиня период и с 0,4 градуса повече от средната през 2006 година, която досега бе най-топлата есен.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ