понеделник, 23.09.24
21.8 C
София
25 C
Пловдив
26.1 C
Варна
Search Suggestions

      Pfizer работи върху нова ваксина: По какво ще се различава от сегашната?

      Докато светът все още чака одобрение за първата, Pfizer работи върху нова форма на експериментална коронавирусна ваксина, която може да се съхранява в обикновен хладилник.

      Сегашната ваксина трябва да се съхранява при -70 градуса по Целзий, така че транспортирането й изисква много усилия, но и финансови ресурси.

      Това разкри на на събитие, организирано вчера от Международната федерация на фармацевтичните производители и асоциации, изпълнителният директор на Pfizer Алберт Бурлас.

      Що се отнася до сегашната ваксина, Pfizer и Biontek изчисляват, че ще могат да разпределят 50 милиона дози до края на годината и 1,3 милиарда до края на 2021 година.

      Бурлас също така призова американците да се ваксинират и да не се превръщат в слабото звено, което позволява на вируса да се разпространи.

      Той също така припомни, че вчера Американската администрация по храните и лекарствата е публикувала анализ на данни от клинични изпитвания, които потвърждават, че ваксините Pfizer и Biontec отговарят на всички изисквания за безопасност и ефикасност.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ