понеделник, 30.09.24
9.8 C
София
16 C
Пловдив
12.5 C
Варна
Search Suggestions

      Нидерландия въвежда пълна карантина

      Нидерландия въвежда по-строги мерки с цел ограничаване на разпространението на коронавируса. Това реши правителството на страната. Мерките влизат в сила от полунощ на 15 декември, вторник и ще бъдат валидни до 19 януари 2021 година.

      Новите мерки включват затваряне на всички търговски обекти, с изключение на тези от първа необходимост – хранителни магазини, бакалии, химическо чистене, аптеки, дрогерии, както и фризьорски салони, студия за масажи, козметични грижи, с изключение на стоматологичните кабинети и тези за физиотерапия.

      Затварят се всички начални и средни училища, както и детски градини и центрове за дневни грижи, които следва да преминат в онлайн форми на обучение считано от 16 декември 2020 година. Дневни грижи за децата на служителите на „първа линия“ с обществено значими професии ще бъдат осигурени.
       
      Всички спортни зали, фитнеси, басейни, сауни, както и музеи, кина, театри, казина, зоологически градини преустановяват дейността си.

      Гражданите се насърчават да останат у дома възможно най-дълго, както и да продължат да работят от вкъщи, когато това е възможно.
       
      Призивът на властите е да не се приемат вкъщи повече от двама посетители на ден над 12-годишна възраст, с изключение на 25 и 26 декември 2020 година, като за двата празнични дни могат да приемат най-много до трима гости над 12-годишна възраст, които не са членове на домакинството.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ