неделя, 29.09.24
11.4 C
София
16 C
Пловдив
17 C
Варна
Search Suggestions

      EURONEWS С ВЗРИВЯВАЩО ЗАГЛАВИЕ: Водещият на токшоу става крал на изборите в България

      Може да се окаже трудно да се изгради работеща коалиция в България, след като кралят на изненадите е настроен да завладее политическата сцена в София, пише Euronews.

      Известен просто като „Слави“ за повечето българи, Слави Трифонов сега оглавява новата партия срещу статуквото, наречена „Има такъв народ“. Създадената партия миналата година може да затрудни създаването на нова коалиция на сегашния Бойко Борисов.

      Очакваше се новосформираната партия да постигне големи резултати, но никой не прогнозира колко точно. Тя би могла да измести настрана Социалистическата партия и да спечели втория по големина дял от местата зад партията ГЕРБ на премиера Бойко Борисов.

      Трифонов, водещ на телевизионно предаване и певец, отказа да прави интервюта или телевизионни изяви и писа във Facebook, за да благодари на своите привърженици, казвайки: „Днес вие сте победителите! Показахте силата и промяната е неизбежна.“

      Христо Панчугов е асистент в катедра „Политология“ в Нов български университет и казва, че предстои да се реши много преди да бъде създадена следващата коалиция:

      „Тъй като той всъщност не е обсъждал политиката, нито се е опитвал да очертае как ще изглеждат тези промени, за които говори, в следващия парламент, има добри и лоши резултати. Добрата част от резултата е, че очевидно протестната енергия от миналата година е жива, дори въплътена в Слави Трифонов. Лошата е, че сега той вероятно ще получи мандат да сформира правителство с хора, с които никога не се е срещал, и без никаква ясна представа в каква политическа посока се насочва страната“.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ