неделя, 22.09.24
4.8 C
София
11 C
Пловдив
15.1 C
Варна
Search Suggestions

      Европейската комисия настоя да се реши проблемът с недосегаемостта на Иван Гешев

      Европейската комисия засилва натиска върху България за решаване на тежките структурни проблеми с недосегаемостта на главния прокурор, настоявайки да се намали неговото влияние върху Висшия съдебен съвет (ВСС). Вторият годишен доклад за върховенството на закона в ЕС фокусира вниманието на Брюксел върху системните недостатъци на българската съдебна власт и медиите, докато за борбата с корупцията се казва, че пак няма резултати.

      „Опасенията, свързани със състава и функционирането на Висшия съдебен съвет (ВСС), остават“, се казва в черновата на доклада, с която Mediapool разполага. Окончателният вариант на документа ще бъде публикуван във вторник вечерта.

      „Въпреки засилената разследваща дейност и увеличаване на ресурсите, окончателните присъди за известни случаи на корупция остават малко и в това отношение предстои да бъдат установени солидни резултати“, посочва ЕК.

      Миналата година Върховният касационен съд е произнесъл окончателни присъди по едва 19 дела за корупция. Сред тях няма ни едно дело за корупция по високите етажи на властта.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ