неделя, 22.09.24
4.8 C
София
11 C
Пловдив
15.1 C
Варна
Search Suggestions

      България е сред страните, за които ЕК е предприела най-голям брой наказателни процедури

      Европейската комисия прие годишния доклад за наблюдение на прилагането на правото на ЕС. Според съобщението на Комисият докладът разглежда действията на ЕК в пандемията, насочени към защита на правата, свободите и доходите на европейците. Миналата година ЕК откри 903 нови наказателни процедури срещу държавите от ЕС – увеличение с 13% в сравнение с 2019 г. – 797.

      През 2020 г. най-голям брой нови процедури са били открити срещу България, Италия, Малта и Гърция, а най-малък брой – срещу Дания, Финландия, Ирландия и Нидерландия.

      Половината от новооткритите миналата година процедури са в области с отразени върху всекидневието на гражданите – околната среда, движението, превозите и енергетиката. Комисията предприе действия срещу държави за неспазване на правото на ЕС за чистия въздух и питейната вода, правата на пътниците да получат обратно парите си за неосъществени пътувания или за безопасността на превозите. Над 50% от процедурите за 2020 г. са за ненавременно въвеждане на европейските правила в националните законодателства. Броят им е нараснал от 406 през 2019 г., на 599 през 2020 г.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ