събота, 21.09.24
15.8 C
София
19 C
Пловдив
16.8 C
Варна
Search Suggestions

      Люис Хамилтън спечели Гран при на Катар

      Люис Хамилтън спечели Гран при на Катар, оставяйки втори големия си съперник на титлата Макс Верстапен. Нидерландецът все пак има аванс от 8 точки пред британеца два старта преди края – Саудитска Арабия (5.12) и Абу Даби (12.12).

      На подиума днес за първи път от седем години се качи и Фернандо Алонсо, който пресече финала трети.

      Около час преди състезанието стана ясно, че Макс Верстапен е наказан с 5 места заради игнориране на жълти флагове в края на квалификацията и това го прати на 7-о място. Валтери Ботас загуби 3 позиции заради същото провинение и след като веднъж не се съобрази с предупредителните знамена, което означаваше старт от 5-о място за него. Пиер Гасли бе на първа редица до Хамилтън, а Фернандо Алонсо започна трети.

      Още в първата обиколка Верстапен успя да се изкачи до четвърта позиция след много силен старт. В петия тур пилотът на Ред Бул вече беше зад Хамилтън, но световният шампион вече имаше аванс от 5 секунди и се движеше с много високо темпо.

      Влизанията в бокса за лидерите започнаха в 18-ата обиколка, когато Верстапен смени своите гуми, а Хамилтън покри стратегията му, влизайки в следващата. Британецът се върна на пистата пръв и нямаше трудности с аванс между 6 и 7.5 секунди.

      Ботас, който с оставане на пистата със средните смеси успя да се изкачи до третата позиция, спука гума в 34-ата обиколка, което го прати много назад, извън битката за подиума. След вторите спирания промяна нямаше, като Хамилтън запази голям аванс.

      В края на дистанцията имаше редица инциденти със спукани гуми, както и отпадане за Ботас. Две обиколки преди края на трасето беше активиран и режим на виртуална кола за сигурност. Промени нямаше, като Алонсо успя да завърши трети пред Серхио Перес.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ