събота, 21.09.24
20.8 C
София
25 C
Пловдив
24.8 C
Варна
Search Suggestions

      Цвета Караянчева от Европарламента: Хора бяха арестувани и обискирани без заповеди

      „В европейският парламент трябва да наблюдаваме много внимателно върховенството на закона. То не е само от едната страна и няма партийна принадлежност. Когато има проблеми с върховенството на закона – те трябва да бъдат разгледани много внимателно. Когато има злоупотреба от изпълнителната власт, натиск и незаконно използване на възможностите на изпълнителната власт за постигане на полтически цели, особено преди избори, това не отговаря на демократичните ценности“, това заявиха евродепутати от ГЕРБ от Европарламента в Брюксел.

      „Всеки един от нас е европейски и български гражданин и трябва да бъдат защитени нашите права“, допълват те.

      „Тук сме днес, за да може да запознаем Европейския парламент и нашите колеги какво се случи в последните месеци на 2021-ва у нас. Хора бяха арестувани, бяха обискирани без заповеди“, добави Цвета Караянчева след срещата на евродепутатите от ГЕРБ с Манфред Вебер.

      „Ние не сме тук, за да се жалваме на чужденците“, категорична беше тя.

      „България е част от ЕС и европейската общност, а Брюксел е столицата на Европа. В нея всички трябва да знаят какво се случва в най-отдалечените части на ЕС. Ние трябва да бием камбаната, когато се нарушават човешки права, а демокрацията отстъпва“, каза още депутатът от ГЕРБ.

      „В България все още има хора, които вярват, че власт се взима и дава с кръв“, заяви Караянчева.

      „Принципът на върховенството на закона е основен за нашата структура и ние сме притеснени за неговото развитие в България. Очевидно е, че нещата вече не са под контрол и за това Европейският съюз трябва да следи ситуацията отблизо“, заяви от своя страна евродепутатът от Европейската народна партия Манфред Вебер.

       

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ