неделя, 22.09.24
20.8 C
София
25 C
Пловдив
25.5 C
Варна
Search Suggestions

      Полк. о. р. Владимир Миленски: България трябва да окаже военна помощ на Украйна

      „Войната е Русия от едната страна и целия демократичен свят от другата. Това го видяхме недвусмислено в ООН. Няма спор по въпроса. Русия беше изоставена и от най-близките си съюзници. Дори Китай и Индия „, това заяви пред NOVA полк. о.р. Владимир Миленски, член на Атлантическия съвет.

      „Тази война Русия няма как да спечели нито войната, нито мира. Русия просто е от грешната страна на историята и този път. Няма как целият свят да е срещу теб и да спечелиш. Може да спечелиш кратковременни битки, но войната не се печели така, защото има други правила“, добави той.

      Той подчерта съветите на Атлантическия съвет за ролята на България в конфликта.

      „Вече 5 години отправяме призиви, в началото със силно дипломатичен изказ, но мислим, че мина времето за дипломатически изказ. Трябва да сме наясно, че България направи своя цивилизован избор. Българите искат да живеят като свободни и демократични граждани“, каза още Миленски.

      „Дори тези, които използват моментната ситуация, отправят апели за насочване към Русия и Евразия – никой не ходи да учи и работи там“, подчерта бившият военнослужещ.

      „Считам, че най-важното, което България трябва да направи е да окаже военна помощ на Украйна. С въоръжения и боеприпаси, задължително“, категоричен беше той.

       

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ