събота, 21.09.24
16.3 C
София
21 C
Пловдив
19.8 C
Варна
Search Suggestions

      Национална кампания срещу нелегалната трудова заетост стартира в Италия

      В Италия започва национална кампания срещу нелегалната трудова заетост, съобщи БНР. Инициативата е на Конфедерацията на занаятчиите и малкия бизнес.

      Нелегалните работници и предприемачи в страната са 3 200 000 според проучване на Конфедерацията на занаятчиите и малкия бизнес „Confartigianato“. Това отговаря на почти 203 милиарда евро, равно на 11% от брутния вътрешен продукт, което нанася щети не само на държавната хазна. 

      Нелегалният труд като недеклариран сектор е третият по големина в италианската икономика, предшестван от услугите с над 16,3 милиона служители и производството с 4 милиона работници, като нелоялната конкуренция в занаятчийския бранш се дължи на 1 милион предприемачи.

      Нелегалната трудова заетост засяга най-много ратещите в сферата на строителството, фризьорството, авторемонтите, битовите услуги и таксиметровия превоз. 

      Президентът на „Confartigianato“ Марко Гранели призовава за „нулева толерантност към явлението, което краде работа и доходи от малките предприемачи и финансови ресурси от държавата“. 

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ