сряда, 25.09.24
11.8 C
София
13 C
Пловдив
16.6 C
Варна
Search Suggestions

      ВВС: Ако няма възможност за поддръжка на МиГ-29, ще се търси заместващ изтребител

      Във връзка с усложнената външнополитическа и икономическа обстановка, ако възникне реална невъзможност за поддръжка на летателната годност на изтребителите МиГ-29, Военновъздушните сили ще разработят вариант за съхраняване на способностите за охрана и отбрана на въздушното пространство със заместващ изтребител. Това отговориха от Военновъздушните сили на въпрос на Евроком.

      Въпреки това не се предвижда заместващ изтребител за нуждите на ВВС, допълва ген.-майор Димитър Петров, командир на ВВС.

      Премиерът Кирил Петков обяви в средата на месеца, че страната ни води преговори за заместващ изтребител, тъй като доставките на самолетите F-16 се забавиха.

      Към момента мисиите и задачите на изтребителната авиация на Република България се изпълняват със самолетите МиГ-29, като се полагат усилия за поддръжката и запазването на способностите им.

      През 80-те години страната закупи 22 изтребителя, които трябваше да подменят постепенно основната част от бойната ни авиация, която се състоеше от над 200 самолета МиГ-21.

      Слав Механджийски

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ