петък, 20.09.24
16.8 C
София
21 C
Пловдив
19.8 C
Варна
Search Suggestions

      Германия иззе контрола над „Роснефт“ на територията на страната

      Германия поставя местното подразделение на руския петролен гигант „Роснефт“ под попечителството на германски държавен регулатор, съобщиха световните агенции.

      То управлява множество рафинерии в страната, включително съоръженията край северногерманския град Швет и според Берлин целта на решението е да се гарантира националната енергийна сигурност.

      Бизнесът на „Роснефт“ в Германия, които осигурява около 12% от капацитета за преработка на петрол на най-голямата европейска икономика, е поставен под попечителството на федералната агенция, която управлява енергийните мрежи, уточнява „Франс прес“, позовавайки се на съобщение на министерството на икономиката.

      Освен нея под държавен контрол се поставят и рафинериите MiRo и Bayernoil, както и подразделението RN Refining & Marketing GmbH, уточнява АП.

      Тази година германските власти поеха контрола и над дружеството „Газпром Германия“, подразделение на руския концерн „Газпром“.

      В България, въпреки брожението срещу високите цени на течните горива, властта досега не си е и помисляла да предприема подобни мерки срещу „Лукойл“.

      Дори се стигна до там, че президентът Румен Радев да се среща с висши шефове на руската фирма.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ