вторник, 24.09.24
22.4 C
София
25 C
Пловдив
19 C
Варна
Search Suggestions

      Течове, експлозии и обвинения в саботаж – какво стои зад инцидентите със „Северен поток“?

      Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен заяви, че изтичането на газопровода „Северен поток“ в Балтийско море е „акт на саботаж“.

      Разговарях с датския премиер Мете Фредериксен за акта на саботаж на „Северен поток“. Най-важното е да се разследват инцидентите и да се хвърли пълна светлина върху събитията и причините за тях. Всяко умишлено прекъсване на активната енергийна инфраструктура в Европа е неприемливо и ще доведе до възможно най-силния отговор, написа Фон дер Лайен в Twitter.

      Вашингтон е готов да помогне на европейските си партньори в разследването на изтичането на газ от газопровода „Северен поток“, заяви говорителят на Съвета за национална сигурност на САЩ.

      Необясними течове, открити по два газопровода, свързващи Русия и Европа, предизвикаха разследвания в редица европейски страни.

      Датски и шведски сеизмолози са регистрирали силни експлозии в зоните на изтичане на газопровода „Северен поток“, съобщи шведският национален сеизмологичен център към университета в Упсала пред шведската държавна телевизия.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ