понеделник, 23.09.24
4.8 C
София
12 C
Пловдив
15.3 C
Варна
Search Suggestions

      Актьорът Кевин Спейси ще получи награда за цялостно творчество

      Италиански филмов музей разкри плановете си да даде награда за цялостно творчество на американския актьор Кевин Спейси.

      Националният музей на киното в северния град Торино съобщи, че иска да почете приноса на 63-годишния мъж за развитието на киното. Спейси ще води и майсторски клас.

      Според Енцо Гиго, президент на Националния музей, церемонията ще се състои на 16 януари 2023 г. Ще има и прожекция на филм на Спейси, въпреки че Гиго не каза какъв.

      „За нас е чест, че такъв престижен гост като Кевин Спейси избра Торино и нашия музей за това дългоочаквано завръщане на събитие с публика“, каза той.

      Сред предишните носители на наградата Stella della Mole са актьорите Изабела Роселини и Моника Белучи и режисьорът Дарио Ардженто.

      Съобщението идва две седмици, след като съдебните заседатели в Ню Йорк оправдаха Спейси за неправомерни действия по дело за сексуално насилие, заведено от Антъни Рап. Той твърди, че е бил нападнат, когато и двамата са били сравнително неизвестни актьори от Бродуей през 1986 г., а Рап е бил на 14 години.

      Обвиненията на Рап от епохата #MeToo и тези на други дерайлираха стремителната кариера на Спейси. Двукратният носител на Оскар загуби главната си роля в сериала на Netflix „House of Cards“.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ