събота, 21.09.24
8.8 C
София
14 C
Пловдив
13.3 C
Варна
Search Suggestions

      ИЗВЪНРЕДНО: Русия ограничава военните действия в Украйна

      Военната активност в киевско и черниговско направление ще бъде намалена, за да се повиши взаимното доверие и да се създадат необходимите условия за по-нататъшни преговори, каза пред репортери след руско-украинските преговори в Истанбул заместник-министърът на отбраната на Руската федерация генерал-полковник Александър Фомин.

      „Поради факта, че преговорите за изготвяне на споразумение за неутралитет и неядрения статут на Украйна, както и за предоставяне на гаранции за сигурност на Украйна, преминават на практика, като се вземат предвид принципите, обсъдени по време на днешната среща. , от Министерството на отбраната на Руската федерация с цел повишаване на взаимното доверие и създаване на необходимите условия за по-нататъшни преговори и постигане на крайната цел за съгласуване и подписване на горепосоченото споразумение, беше взето решение за радикално, понякога намаляване на военната активност в посока Киев и Чернигов“, каза той.

      „Изхождаме от факта, че в Киев ще бъдат взети съответните ключови решения и трябва да се създадат условия за по-нататъшна нормална работа“, добави Фомин.

      Той отбеляза, че Генералният щаб на въоръжените сили на Руската федерация ще докладва по-подробно за взетите решения при завръщането на делегацията в Москва.

      „Бих искал да се обърна към представителите на Украйна и да призова за стриктно спазване на Женевската конвенция относно хуманното отношение към военнопленниците. Призоваваме за изключване на практиката на изтезания, използвани срещу нашите руски военнопленници, и призоваваме за украинската страна да предприеме всеобхватни мерки, за да изключи тази практика“, каза Фомин.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ