неделя, 22.09.24
11.2 C
София
15 C
Пловдив
17.7 C
Варна
Search Suggestions

      Алексей Навални е поставен в изолатор, здравето му е влошено

      Loading the player...

      Излежаващият присъда руски дисидент Алексей Навални съобщи, че отново е поставен в изолация в наказателната колония североизточно от Москва, а адвокатът му каза, че той не е добре със здравето, предаде ДПА.

      На 31 декември затворническите власти наредиха Навални да бъде в изолация 15 дни като наказание, че сутринта измил лицето си няколко минути по-рано отколкото е разрешено.

      Това беше съобщено от самия Навални в съобщение, публикувано от неговия екип в „Instagram“.

      Навални каза, че за десети път е в изолатор за период от няколко дни от лятото насам, когато беше прехвърлен в това място за излежаване на наказания.

      Междувременно адвокатът на Навални Вадим Кобсев написа в „Twitter“, че клиентът му се е разболял и има висока температура, треска и кашлица, но до момента не е могъл да му достави лекарства.

      Привържениците на Навални смятат, че постоянното изпращане на опозиционера в изолатор е опит на властите да пречупят волята му. 

      Опозиционерът е въдворен в наказателна колония в Мелехово, на около 260 километра североизточно от Москва, при особено тежки затворнически условия.

      Той е зад решетките от 2021 г.

      През май 2022 г. съд потвърди 9-годишната му присъда за измама.

      В чужбина Навални е смятан за политически затворник и за един от най-острите критици на руския президент Владимир Путин. 

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ