събота, 21.09.24
8.8 C
София
14 C
Пловдив
13.3 C
Варна
Search Suggestions

      Ирландия сложи етикети с предупреждения върху бутилките с алкохол, подобни на тези върху цигарите

      Европейската комисия остави без последствия решението на Ирландия да сложи ново поколение етикети с предупреждения върху бутилките с алкохол, които обвързват употребата му с повишен риск от рак подобно на тези върху кутиите с цигари, съобщава „Сега“.

      Тези дни изтече шестмесечният период, в който Комисията можеше да наложи мораториум върху мярката, за която бе уведомена от властите в Дъблин миналия юни.

      Комисията не се намеси в решението въпреки възраженията на Италия, Испания и шест други европейски държави, големи производители на алкохол.

      В публикациите сред тези страни не се споменава България, но преди няколко години, когато въпросът започна да се обсъжда за първи път, България също бе сред изказалите забележки.

      Миналата година Ирландия реши да постави по-сериозни предупреждения върху бутилките с вино, бира и спиртни напитки.

      Според закона за общественото здраве те вече задължително ще включват предупреждение за връзката между употребата на алкохол и рака, както и предупреждение за употребата на алкохол по време на бременност.

      След окончателното приемане на промените, които изчакваха периода за реакция от ЕК, производителите ще разполага с 3 години, за да ги въведат.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ