четвъртък, юли 25, 2024
19.2 C
София
20 C
Пловдив
21.8 C
Варна
НачалоБългарияАтанас Зафиров: Конгресът на БСП няма да се занимава със смяна на...

Атанас Зафиров: Конгресът на БСП няма да се занимава със смяна на ръководството

„Положихме всички усилия да съставим редовно правителство, които не се изчерпаха само в последните няколко дни, в които мандатът беше при нас, а бяха едно последователно наше поведение на диалогичност и на разум. За съжаление, не срещнахме разбиране от другите партии. Важно е оттук-нататък какво правим“, заяви заместник-председателят на БСП и на парламентарната група на социалистите – Атанас Зафиров пред БНР.

Според него провелата се лидерската среща по инициатива на БСП по никакъв начин не е създала очакване за съставяне на коалиция.

„Искахме да видим какви са нагласите за формиране на някакъв тип управление и можем ли да се обединим около приоритети, които ни събират, тъй като предишните мандатоносители изведоха на преден план неща, които по-скоро ни разделят”, смята Зафиров.

Депутатът изрази мнение, че ключът към разрешаване на политическата криза е диалогът и високата избирателна активност.

Зафиров изрази надежда диалогичността между партиите да продължи и след изборите, защото „това е в интерес на българското общество, което е уморено от избори”.

Той подчерта, че в дневния ред на предстоящия Конгрес на БСП няма точка за смяна на ръководството, тъй като „това не е тема, която вълнува българските социалисти”.

СВЪРЗАНИ НОВИНИ

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Реклама - spot_img

НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

Зареждане...

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ