събота, 21.09.24
11.2 C
София
15 C
Пловдив
17.7 C
Варна
Search Suggestions

      Руска журналистка е осъдена на шест години затвор за „фалшиви новини за армията“

      Съдът в руския град Барнаул осъди Мария Пономаренко от RusNews на шест години затвор за „разпространение на фалшиви новини за руската армия“, според RusNews.

      Освен това на Пономаренко е забранено да извършва медийна дейност в продължение на пет години.

      Наказателното производство срещу нея беше предизвикано от публикация в канал в Telegram с 1600 последователи от 17 март.

      „Когато чуя украинци да призовават към насилие по телевизията, когато чуя същите призиви от наша страна, не го разбирам. Живеем в 21 век, а не в каменната ера, нали? Защо не оставихме Чечня през 90-те години? Същите неща, които подкрепяте в съседна държава, забранявате в собствената си. Това е чисто лицемерие“, каза журналистката в последната си молба.

      Пономаренко беше изпратена в следствения арест в Санкт Петербург в края на април 2022 г., където си сряза китките през септември. RusNews казва, че техният журналист има клаустрофобия и разстройство на личността.

      През ноември Пономаренко беше изпратена под домашен арест. В края на януари 2023 г. тя напуска апартамента си и отива в полицейско управление, след което с решение на съда отново е изпратена в следствения арест.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ