четвъртък, юли 25, 2024
25.8 C
София
25 C
Пловдив
24.1 C
Варна
НачалоСвятРусияРамзан Кадиров: Проклетият Сталин нареди ужасяващия геноцид над нашия народ

Рамзан Кадиров: Проклетият Сталин нареди ужасяващия геноцид над нашия народ

Ръководителят на Чеченската република Рамзан Кадиров публикува емоционален пост в Телеграм канала си по случай 79 години от изселване на чеченския и ингушските народи в Сибир и Казахстан като напоня, че това се е случило по заповед на „проклетия“ Сталин. В публикацията си Кадиров заговаря и за това, че историята трябва да се помни, за да не се повтарят определени събития. „И днес нашите момчета, като техните дядовци и прадядовци, са в челните редици на борбата срещу сатанизма и нацизма, отново се опитват да вдигнат глава“, пише в края на поста си той.

Ето и целият текст от канала на Кадиров:

„23 февруари 1944 г. – денят на крещящо престъпление срещу чеченския и ингушския народ. По заповед на проклетия Йосиф Сталин нашият народ е подложен на ужасяващ геноцид – масово изселване в Сибир и Казахстан. Причината е неоснователното обвинение в сътрудничество с нацистките окупатори. Това беше само прикритие за избиването на цели нации.

И всичко това се случи, докато десетки хиляди чеченци, рамо до рамо с представители на други националности на страната, храбро се биеха на полетата на Великата отечествена война. Един от първите в редиците на Червената армия се съпротивлява на нахлуването на нацистите на територията на СССР, води ожесточени битки, прочиствайки градовете на Съветския съюз от нацистката окупация. Но всичко това не беше взето предвид от властите в неудържимото им желание да унищожат свободолюбивия и горд народ.

Хиляди загинали на пътя, стотици хиляди умрели от студ, глад и болести, много години на унижение и беззаконие по напълно пресилена причина! Нека Всевишният Аллах се смили над всички загинали в това трагично време!

След 13 години, с милостта на Всевишния Аллах, справедливостта възтържествува! Обвиненията в предателство бяха свалени от чеченския народ и нашите предци успяха да се върнат в родината си. Изтощени, загубили своите роднини и приятели, но запазили своята национална идентичност, своята култура, традиции и обичаи, вярата във Всевишния Аллах, те започнаха да живеят наново, подобрявайки живота си малко по малко.

Наш морален дълг е да помним тези трагични събития, за да предотвратим повторението им! Днес живеем в страна, където духовните и семейни ценности са приоритет, където правата на всеки гражданин са защитени, където има свобода на религията. И ние ще ценим нашата Родина, ще я пазим и защитаваме от външни заплахи. Чеченският народ е ярък пример за възраждане и бързо развитие, солидарност и единство. Показахме това в годините на борбата с международния тероризъм. И днес нашите момчета, като техните дядовци и прадядовци, са в челните редици на борбата срещу сатанизма и нацизма, отново се опитват да вдигнат глава. Нека Всевишният Аллах ни помогне в тази борба!“

СВЪРЗАНИ НОВИНИ

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Реклама - spot_img

НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

Зареждане...

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ