неделя, 22.09.24
23.5 C
София
25 C
Пловдив
24.3 C
Варна
Search Suggestions

      Училище по авиация: Какво е да си пилот на самолет

      Loading the player...

      Второто издание на инициативата „Училище за авиация“, което се проведе днес, срещна учениците от Първа английска езикова гимназия с капитан Марио Бакалов. Той разказа за пътя, който е извървял до сбъдването на своята детска мечта да стане пилот. Сподели за предизвикателствата, които е срещнал, за да кацне в София най-големия самолет в света и то пилотиран от самия него. Представи основите на аеродинамиката и редица интересни случи от пилотската си практика.

      Гимназистите бяха силно заинтиресовани от неговите истории и му зададоха много въпроси, свързани с авиацията. Учениците се запознаха и с други дейности и професии, които се извършват на едно летище, за да може броят на излитанията да бъде равен на броя на кацанията.

      Младежите посетиха и Института за въздушен транспорт. Там видяха как се обучава кабинният екипаж за реакция в извънредна ситуация. В края на интерактивния урок всички получиха дипломи за успешно завършване на мартенското издание на „Училище за авиация“.

      Летище София възроди своята инициатива, в която ученици от основни и средни училища участват в образователната програма.. Началото на „Училище за авиация“ бе поставено през 2017 г., но пандемията наложи прекъсване за почти 2 години.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ