Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /vhosts/eurocom/web/wp-content/plugins/super-speedy-search/super-speedy-search-admin.php on line 443
сряда, юли 24, 2024
17.4 C
София
21 C
Пловдив
21.5 C
Варна
НачалоБългарияАтанас Чобанов: Никакви плащания никога не е имало към BIRD (ВИДЕО)

Атанас Чобанов: Никакви плащания никога не е имало към BIRD (ВИДЕО)

„Това, което изчете прокуратурата, е категорично клеветническо, защото никакви плащания никога не е имало към „BIRD“ и това, което единствено ни свързва с този случай е, че арестуваният Делян Георгиев, който е арестуван за държане на наркотици, беше склонен да даде интервю. Ние се интересуваме от това, което той има да каже, тъй като той преди време беше задържан за изнудване на Пеевски и Доган. Колегата ми Димитър Стоянов отиде на среща с него, за която аз бях предупреден, с идеята да вземе интервю или да уговори вземане на интервю. И той на тази среща е бил записан от някакво лице, което е присъствало, като не казва нищо, което ние не сме казвали и публично. Това е единственото, което ни свързва с тази история.“

Това заяви разследващият журналист и съосновател на сайта „BIRD.bg“ Атанас Чобанов в предаването „ЕвроДикоФ“ на телевизия „Евроком“. Водещият Сашо Диков припомни, че Делян Георгиев е направил опит да рекетира Пеевски и Доган, като е поискал от тях милиони, за да се покрие чуждо разследване.

„Конкретно за доклад за контрабанда на цигари от „Булгартабак“ и финансиране на тероризма. Поискали са им 12 милиона, ако не се лъжа, за да премахнат имената на Пеевски и Доган, само че се оказа, че те не знаели, че от тях се искат такива пари. Тоест нещата са много мътни“, подчерта Чобанов.

„Има един посредник, който става защитен свидетел на прокуратурата, казва се Иван Петлешков, който е близък и до Пеевски, и до Таки, който се появява в едно наше разследване с една справка за Ружа Игнатова и чадъра, който има Таки в ГД „Национална полиция“. Мисля, че тази справка, която е доста скандална и обиколи света, тъй като в нея има сведения, че Ружа Игнатова е убита, е истинската причина за възпалението на прокуратурата, на Гешев, на хората от ГД „Национална полиция“, които са визирани в нея – Михаил Наумов, който е сочен като чадър на Таки и чието име беше споменато също по време на пресконференцията“, добави разследващият журналист.

„Прокуратурата много се страхува да не надградим това, което пише в тези документи, по които тя не работи, и да не излязат и други факти, и най-общо казано се опитва да ни атакува чрез клевети, за да няма чуваемост на тези разкрития“, посочи Атанас Чобанов.

СВЪРЗАНИ НОВИНИ

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ