неделя, 22.09.24
4.8 C
София
11 C
Пловдив
15.1 C
Варна
Search Suggestions

      ПРОВЕРКА НА ФАКТИТЕ: Мъртъв ли е Джордж Сорос?

      Слуховете за смъртта на финансиста с унгарски произход Джордж Сорос отново заляха интернет. Поради огромната си популярност, а и напреднала възраст на бизнесмена, въпросът, който си задават онлайн потребителите не е изненадващ. Сорос е известен с невероятния си успех на финансовите пазари и инвестиционни стратегии. Наричан е и главният финансист на световните революции.Спекулациите за неговата смърт бяха разпространени в Twitter наскоро. Важно е обаче да се отбележи, че 92-годишният мъж в действителност не е починал.

      Наскоро публикация в Twitter от потребител на платформата @CilComLFC стана вирусна в сайта за социални мрежи. Интернет потребителят прикачи черно-бяло изображение на Джордж Сорос и написа:

      ИЗВЪНРЕДНО: Джордж Сорос е починал от жесток инфаркт, според Politics For All Ireland.

      Към момента на писане на тази статия, туитът е придобил над 400 хиляди гледания.

      Смята се, че фалшивата новина идва от потребител на Twitter @PolitcsFAIRL, който твърди, че семейството на Сорос е потвърдило, че той е починал. В друг туит потребителят на платформата твърди, че „светът може да спи по-спокойно тази вечер“, след смъртта на Сорос.

      Слуховете обаче са далеч от истината. Бащата на пет деца е жив и здрав.

      Слуховете за смъртта на Джордж Сорос са развенчани

      Потребителят на Twitter @NE0Ndemon беше първият, който развенча измамата със смъртта. Той твърди, че потребителят на Twitter @PoliticsFAIRL стои зад разпространението на фалшивите новини. Той също така информира последователите, че акаунтът има само трима последователи, казвайки, че не би било разумно да се вярва на твърденията му, тъй като не е утвърден източник на новини. 

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ