неделя, 22.09.24
7.8 C
София
15 C
Пловдив
16.8 C
Варна
Search Suggestions

      „Това не е пътуване на Дисни“: Бивш пътник на подводницата до Титаник споделя преживяното

      Бивш пътник на подводния кораб OceanGate, който изчезна на 18 юни, докато пътуваше към останките на Титаник, говори за условията на пътуването, подчертавайки рисковете, свързани с пътуването до дъното на океана.

      Арън Нюман, инвеститор в OceanGate, предприема пътуване до Титаник през 2021 г. и казва, че се е чувствал в безопасност по време на цялото пътуване.

      „Те бяха професионален екип, направиха много тренировки относно безопасността и резервните системи около свалянето на тежести, така че се чувствах много сигурен“, каза Нюман на 21 юни пред Today.

      „Но … това не е разходка на Дисни, нали? Ние отиваме на места, на които много малко хора са били. Значи има рискове, нали? И ние знаем това, но всички тези хора го приеха .“

      Подводницата е собственост на OceanGate, компания, която наема частни обиколки за изследване на останките на Титаник. Петима души изчезнаха на подводницата: главният изпълнителен директор на OceanGate Стоктън Ръш, милиардерът Хамиш Хардинг, французинът Пол-Анри Наржоле, бизнесменът Шахзада Дауд и неговият син Сюлеман Дауд.

      „Нито един от тези хора не са хора, които бих смятал за туристи – туристи е толкова лош термин“, каза Нюман за пътниците. „Това са хора, които са живели на ръба и са обичали това, което правят, и ако нещо се случва, това са хора, които са спокойни, обмислят това и правят каквото могат, за да останат живи. Така че това е добра група хора .“

      Нюман също така реагира на новината, че канадски военен самолет за наблюдение е открил подводни шумове рано на 21 юни, докато международното издирване работи за локализирането на изчезналия кораб.

      В изявление на бреговата охрана на САЩ не се уточнява какви може да са шумовете, предаде Асошиейтед прес, но Нюман нарече развитието „вълнуваща новина“.

      „Фокусът ни е просто да се надяваме този холивудски край да се случи. Знаем, че бреговата охрана и всички останали работят толкова усилено. И екипът на OceanGate работи възможно най-усилено, за да намери това, ако има нещо там“, каза той . „Обещаващо е, но има работа за вършене и това е фокусът.“

      Нюман описа своето пътуване през 2021 г. до останките на Титаник на борда на кораба Титан като „по същество отиване на друга планета“.

      „Качваш се в този кораб – завинтен си. Това е тръба, която е удобна, но не е просторна“, каза той. „И на повърхността, когато влезете за първи път, става много горещо и задушно, така че си лягате, имате малко обяд и така започва денят“.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ