събота, 21.09.24
16.3 C
София
21 C
Пловдив
19.8 C
Варна
Search Suggestions

      ИЗВЪНРЕДНО: Кримският мост отново беше взривен

      Loading the player...

      Мостът, свързващ Кримския полуостров с руския Краснодарски край, отново бе затворен заради взрив на автомобил, съобщиха руски и украински Телеграм канали.

      Засега липсва официално потвърждение от руските власти, но назначеният от Русия губернатор на Крим Сергей Аксьонов обяви, че движението е спряно поради „извънредна“ ситуация. Той препоръча на пътуващите да изберат алтернативни маршрути. В момента от двете страни на Кримския мост са се образували километрови опашки.

      Според неофициална информация при взрива е пострадал автомобил, в който е пътувало семейство. Съобщава се за загинали мъж и жена в колата, а тяхната дъщеря е откарана в болница. Руски източници твърдят, че е възможно да става въпрос само за тежка катастрофа.

      Аксьонов заяви в „Телеграм“, че „аварията“ е възникнала на 145-ия стълб на моста откъм Краснодарския край. Той не даде повече подробности, но помоли хората да се въздържат от пътуване по съоръжението.

      Информационната агенция РБК-Украйна съобщи, че на моста са били чути експлозии. Руският „Телеграм“ канал „Сива зона“, свързан с наемническата групировка „Вагнер“, на свой ред обяви, че по моста са били нанесени два удара в 03:04 ч. местно време и 03:20 ч. Засега няма потвърждение на тази информация от независим източник, както и коментар от украинска страна.

      Движението на влаковете по моста също е спряно и се очаква да бъде възстановено около 09:00 ч. Фериботите са спрени. Нещо повече – властите призоваха туристите временно да останат в хотелите си до изясняване на ситуацията.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ