събота, 21.09.24
8.8 C
София
14 C
Пловдив
13.3 C
Варна
Search Suggestions

      Руската прокуратура поиска 20 години затвор за Навални

      Руската прокуратура поиска да осъди Алексей Навални (включен в списъка на терористите и екстремистите; създадената от него ФБК е включена от Министерството на правосъдието в регистъра на организациите, които действат като чуждестранни агенти, признати за екстремистки, както и нежелана организация и забранени в Русия) на 20 години затвор по делото за създаване на екстремистка общност. Това съобщава ТАСС с позоваване на адвокат Олга Михайлова.

      Държавният прокурор поиска Навални да бъде признат за виновен по част 3 на член 282.1 от Наказателния кодекс на Русия във финансиране на екстремистка дейност и публични призиви за това и поиска да бъде осъден на лишаване от свобода с изтърпяване на присъда в колония със строг режим.

      Прокурорът поиска вторият замесен в случая Даниел Холодни, който беше технически директор на канала на Навални в YouTube, да бъде признат за виновен в създаване на екстремистка общност и организиране на дейността на екстремистки организации и да го осъди на десет години колония със строг режим.

      Според РИА Новости присъдата ще бъде обявена на 4 август.

      Според разследването не по-късно от 2014 г. Навални е създал екстремистка общност, чиято дейност е насочена към подкопаване на държавната цялост и конституционния ред в Русия. За да финансира организацията, ръководството създаде осем неправителствени организации, сред които фирми и фондации.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ