четвъртък, юли 25, 2024
19.2 C
София
20 C
Пловдив
21.8 C
Варна
НачалоБългария''Стоп на корупцията и беззаконието'': Жители на Бургас излязоха на протест

“Стоп на корупцията и беззаконието“: Жители на Бургас излязоха на протест

Loading the player...

Протестиращите разпънаха плакати с надписи „Искаме чист въздух“, „Писна ни от кал и прах“ , „Искам нови улици“, „Без прахоляк“, „Стоп на корупцията, на беззаконието, на бездействието“, „Писна ни от лъжи“, „Няма да търпим подигравки“.

Жителите на кварталите Лозово и Долно Езерово блокираха един от изходите на Бургас.

С протеста си те изразиха недоволството си от работата кмета Димитър Николов и общинската администрация и отказват да търпят повече ужасното състояние на пътя, който води към домовете им.

Що се отнася до хората от Лозово и Долно Езерово те поискаха обяснение, защо улиците в квартала им стоят разкопани толкова дълго време. Стоят разкопани дори и тези улица където ВиК е приключила работата си.

Протестиращите не приеха опита на кмета Димитър Николов да прехвърли вината за безобразното състояние на пътищата на правителството, Народното събрание и Областна администрация и директно го обвиниха в бездействие за техните проблеми в продължение на 16 години.

Нещо повече, Димитър Николов беше бурно освиркан от бургазлии.

Участниците в протеста поканиха за разговор и народния представител Константин Бачийски.

Въпреки че не е част от местната и изпълнителната власт той изслуша всички становища, искания и пое отговорността да съдейства за решаване на случая.

Бачийски коментира, че не е съгласен с начина на управление на Бургас. И затова, че Община Бургас не се грижи добре за съставните си селища и квартали.

„Въпреки, че към момента съм част само от законодателната власт присъствам на протеста, за да чуя и реша проблемите на хората, защото това е мотивът ми да се занимавам с политика.“ –  заяви Бачийски.

Бачийски моментално потърси за съдействие областния управител Пламен Янев. От своя страна областния управител покани протестиращите от Лозово и Долно Езерово да излъчат свои представители и да се срещнат с него в сградата на Областна администрация Бургас.

„Ще съдействам на жителите на Лозово и Долно Езерово. За мен е несправедливо, че кметът Димитър Николов и Община Бургас пренебрегват хората от кварталите и техните задълбочаващи се проблеми. Явно Николов отдавна е забравил, че е служител на всички бургазлии, а не само на определен кръг от хора.  И това ще му бъде припомнено в края на октомври – коментира Константин Бачийски.

Вижте повече за недоволството на протестиращите във видеата:

СВЪРЗАНИ НОВИНИ

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Реклама - spot_img

НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

Зареждане...

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ