Search Suggestions
      събота, 26.10.24
      Search Suggestions

          РЕАКЦИЯ: Украйна ще съди Полша, Унгария и Словакия заради забраната за зърно

          Украйна ще съди Полша, Унгария и Словакия заради отказа им да премахнат забраната за украински селскостопански продукти.

          Това заяви търговският представител на Украйна Тарас Качка, отбелязвайки, че подобни действия са незаконни и Киев възнамерява да предприеме подходящи мерки

          Той заяви още, че Украйна също може да наложи реципрочни мерки на Полша, ако Варшава не отмени своите допълнителни мерки. „Ще бъдем принудени да отговорим срещу допълнителните продукти и ще забраним вноса на плодове и зеленчуци от Полша“, обясни той.

          Киев планира действия на Световната търговска организация срещу трите страни членки на ЕС заради „нелепите“ ограничения, казва търговският директор.

          На 15 септември Европейската комисия разреши продажбата на украинско зърно в ЕС. От своя страна Полша, Унгария и Словакия обявиха, че ще въведат собствени забрани за украинското зърно.
          По думите му Киев разглежда тези мерки на Унгария и Полша като проява на пълно недоверие към Европейската комисия. Ето защо е важно да се докаже, че тези действия са законово незаконни, подчерта той.

          СВЪРЗАНИ НОВИНИ

          ОСТАВИ КОМЕНТАР

          Моля, въведете коментар!
          Моля, въведете името си тук

          Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

          - Реклама -

          НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

          Зареждане...
          - Зов за Помощ - spot_img

          ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

          Search Suggestions
              Search Suggestions