четвъртък, 19.09.24
15.8 C
София
21 C
Пловдив
17.7 C
Варна
Search Suggestions

      Челси разби Тотнъм с 4:1

      Челси победи с 4:1 Тотнъм във вълнуващо лондонско дерби от 11-ия кръг на Висшата лига.

      „Шпорите“ успяха да поведат в резултата в шестата минута. Папе Сар намери Кулушевски, който имаше много свободно пространство за изстрел и с помощта на лек рикошет влетя във вратата на Роберт Санчес за 1:0.

      В 11-а минута Рахийм Стърлинг изведе Николас Джаксън сам срещу вратаря, но сенегалецът се забави с изстрела, което позволи на Викарио да покаже рефлекс и да избие топката.

      В 14-а минута Хюн-Мин Сон вкара топката във вратата на Санчес за втори път в двубоя, но след преглед с ВАР попадението не бе зачетено заради засада.

      В 19-ата минута Удоджи влезе опасно в краката на Рахийм Стърлинг, а ВАР отново се притече на помощ на Майкъл Оливър, за да прецени дали футболистът на Тотнъм не трябва да получи червен картон. В крайна сметка се размина само с жълт.

      В 21-а минута Рахийм Стърлинг успя да чукне топката във вратата на Викарио, но след поредния ВАР и това попадение не бе зачетено заради игра с ръка.

      Седем минути по-късно попадение на Мойсес Кайседо не бе зачетено заради засада, която Оливър прегледа с ВАР, а след това с помощта на видеоасистент рефера изгони Кристиан Ромеро и свири дузпа за Челси. С изпълнението се зае Коул Палмър, който прати топката първо в десния страничен стълб, а после и в мрежата.

      В 37-ата минута Джаксън също се размина с попадение заради засада.

      Добавеното време на първата част бе 12 минути, но двата отбора не успяха да си вкарат и се оттеглиха на почивка при 1:1.

      Втората част започна кошмарно за Тотнъм, след като в 55-ата минута Удоджи получи втория си жълт картон и остави тима си с девет човека в двубоя. Възползвайки се от численото си предимство „сините“ увеличиха натиска си осезаемо.

      В 68-ата минута Марк Кукурея се озова сам срещу вратаря, но Викарио успя да отрази и това положение.

      Четвърт час преди края на двубоя Рахийм Стърлинг асистира на Николас Джаксън, който само трябваше да чукне топката в опразнената врата за 1:2.

      В 79-ата минута Ерик Дайър вкара топката в мрежата на Санчес, но след поредното спиране на играта за потвърждаване с ВАР, бе потвърдено решението на асистент-съдията за засада.

      Три минути преди края на редовното време Родриго Бентанкур пропусна добра възможност да засече топката с глава и да изравни резултата.

      В четвъртата минута на добавените девет Хюн Мин Сон тръгна на самостоятелен рейд, но ударът му от границата на наказателното поле бе отразен от Санчес, а при ответната атака Конър Галахър „сервира“ топката на Джаксън, който се разписа за 1:3.

      В 98-ата минута Джаксън оформи своя хеттрик, като този път вложи повече усилия да вкара топката във вратата на Викарио, след като го размина.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ