четвъртък, 19.09.24
15.8 C
София
21 C
Пловдив
17.7 C
Варна
Search Suggestions

      Арсенал се доближи до елиминациите в ШЛ

      Арсенал постигна важна победа с 2:0 над Севиля на „Емирейтс“ в мач от четвъртия кръг на груповата фаза на Шампионска лига, с което се доближи на една крачка от елиминационната фаза в най-престижния европейски клубен турнир.

      „Артилеристите“ поведоха в 30-ата минута с гол на Леандро Тросар след асистенция на Букайо Сака и добра работа на Жоржиньо в центъра. Самият Сака покачи на 2:0 в 64-ата минута след пас зад центъра на Габриел Мартинели.

      С успеха Арсенал събра 9 точки на първото място във временното класиране, на четири пред ПСВ Айндховен и Ланс. Севиля е с едва две точки на последната позиция. В следващия кръг „топчиите“ посрещат французите, а андалусийци приемат „филипсите“.

      Началният четвърт час премина под домакински натиск, но въпркеи него, футболистите на Арсенал не успяха да създадат сериозна опасност за вратата на Марко Дмитрович.

      В 18-ата минута Букайо Сака изпълни пряк свободен удар от границата на наказателното поле, но изстрелът му премина високо над вратата на Севиля.

      В 23-ата минута удар на Габриел Мартинели бе блокиран от бранител на гостите. Минута след това Бен Уайт пробва късмета си от границата на наказателното поле, но опитът му премина над напречната греда.

      Половин час игра след началото на мача Арсенал поведе. Жоржиньо отне топката от Ерик Ламела, комбинира с Бен Уайт, който му върна, италианецът пусна феноменално подаване за Букайо Сака, който с едно докосване намери Леандро Тросар, а той с едно докосване нямаше как да сбърка и по земя се разписа – 1:0.

      Домакините продължиха да атакуват и бяха по-добрият тим на терена до края на първата част, но до повече сериозни опасности за вратата на Дмитрович и попадения в нея не се стигна, като по този начин Арсенал се оттегли на почивката при аванс от едно попадение срещу Севиля.

      В 49-ата минута Кай Хаверц нанесе удар от въздуха към горния десен ъгъл, но бранител на Севиля застана добре и блокира, избивайки в корнер.

      Германският нападател бе изключително близо до гол, след като стреля от добра позиция в наказателното поле към далечния ляв ъгъл, но топката премина на сантиметри от левия страничен стълб от вратата, пазена от Марко Дмитрович.

      Арсенал отбеляза втори гол в 64-ата минута, когато Габриел Мартинели даде феноменален пас зад центъра за Букайо Сака, който навлезе в наказателното поле, елегантно финтира защитник на Севиля и с удар към далечения десен ъгъл покачи на 2:0.

      Две минути по-късно Олександър Зинченко изстреля силно воле, с което Марко Дмитрович се справи. Двубоят се доиграваше до самия край, като интересни положения пред двете врати нямаше. Притеснителното за Арсенал е, че в 85-ата минута Букайо Сака се контузи и бе принудително заменен.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ