неделя, 22.09.24
4.8 C
София
13 C
Пловдив
16.1 C
Варна
Search Suggestions

      Унгария: Семейна ваканция не можете да организирате, камо ли международен футболен мач

      Квалификационният мач България-Унгария за Европейското първенство в четвъртък ще се проведе в София, съобщи Унгарската футболна асоциация.

      В изявлението на MLSZ се казва, че Европейската футболна асоциация (УЕФА) е информирала унгарската асоциация във вторник сутринта, че по искане на българската асоциация евроквалификацията в четвъртък ще се проведе при закрити врати на стадион Васил Левски в София. Срещата започва в 18:00 часа унгарско време.

      По-рано от българската асоциация обявиха, че искат да организират двубоя на 16 ноември при закрити врати, но не в София, а в Пловдив, за което УЕФА даде благословията си. Впоследствие се оказа, че избраният в края на октомври кмет на Пловдив не иска мачът да се състои там и забранява събитието. За предисторията на този безпрецедентен случай и българския футбол писахме в тази статия.

      „Предшестващият български мач, който е изключително важен за унгарския национален отбор, доведе до безпрецедентна ситуация в международния футбол. По искане на българската асоциация УЕФА смени мястото на мача за първи път миналата седмица, а за втори път днес и разпореди двубоят да се проведе при закрити врати. Важно е да се подчертае, че според правилата УЕФА има право да вземе такова решение при извънредна ситуация, като например риск за сигурността, а гостуващата асоциация няма право да наложи вето върху подобно решение. Знаейки горното, унгарската асоциация се опита да действа по спортен начин миналата седмица и въпреки че – главно заради феновете на унгарския национален отбор – не беше съгласна с късната смяна на мястото и особено със затвореното вратарско решение, тя е приел решението по принуда и не е коментирал публично събитията“ – пишат от МЛСЗ.

      „Сега обаче, когато няколко дни преди мача цари пълен хаос по отношение на мястото, трябва ясно да се каже: това, което асоциацията организатор направи през последните седмици, е безпрецедентно, напълно неоправдано и сериозно неспортсменско. Семейна ваканция не можете да организирате, камо ли международен футболен мач със сериозни залози, в който участват много хора и представлява интерес за милиони.“

      Според MLSZ българската асоциация е поставила УЕФА и унгарската асоциация в невъзможна ситуация. Те добавиха: ако унгарският национален отбор не пътува до определеното място, те ще загубят мача без да играят, което очевидно е неприемлива опция за всички унгарци, които обичат футбола. Затова MLSZ се адаптира към решението, унгарският отбор заминава за София в сряда.

      Ако националният отбор на Унгария, който е лидер в групата, играе поне наравно в България, ще се класира за Европейското първенство в Германия следващото лято. В неделя националният отбор на Унгария закрива квалификационната серия срещу Черна гора в арена Пушкаш.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ