Search Suggestions
      събота, 19.10.24
      Search Suggestions

          Владислав Горанов: Бюджетът е на ръба на дефицита и няма никакви буфери

          “Философията за изготвяне на бюджета се смени рязко и то много бързо през последните няколко години и само времето ще покаже дали това е правилна стратегия, но обичайно опитът показва, че да трупаш дългове и да държиш голям дефицит не е дългосрочно устойчива стратегия“. Tова заяви бившият министър на финансите Владислав Горанов в ефира на БНТ. 

          “Рано или късно, ако финансовият министър иска да намали дефицита, ще трябва да прибегне или към вдигане на данъци, или сериозно да бъдат рязани разходи в бюджета“, добави още той. 

          „Основните ми подозрения, че с този по-голям дефицит ще се помогне на по-високото ниво на инфлация, което ни отдалечава от еврозоната. Друг съществен проблем с философията на макрорамката това е твърдо оптимистично заложените приходи – добре, че се направи корекция поне по отношение на таксите, свързани с газа, за които беше предварително ясно, че няма да бъдат събрани заради начина, по който бяха въведени, а и заради липсата на възможност на практика едно чуждестранно юридическо лице да бъде обложено с такива големи суми на наша територия – говорим в случая за „Газпром“, уточни Горанов.

           

          СВЪРЗАНИ НОВИНИ

          ОСТАВИ КОМЕНТАР

          Моля, въведете коментар!
          Моля, въведете името си тук

          Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

          - Реклама -

          НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

          Зареждане...
          - Зов за Помощ - spot_img

          ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

          Search Suggestions
              Search Suggestions