четвъртък, 19.09.24
15.8 C
София
21 C
Пловдив
17.7 C
Варна
Search Suggestions

      Дортмунд ликува в Милано за място на 1/8-финалите в ШЛ

      Борусия Дортмунд победи Милан с 3:1 като гост на „Сан Сиро“ в мач от петия кръг на група F на Шампионска лига. По този начин германците събраха 10 точки в актива си в групата на смъртта и се класираха за осминафиналите. „Росонерите“ са на дъното с пет точки и класирането им за елиминациите е под сериозна въпросителна. В последния кръг Милан гостува на „свраките“, а Борусия приема парижани в Дортмунд. Двата мача са на 13 декември от 22:00ч.

      В шестата минута Грегор Кобел отрази удар на Оливие Жируот дузпа, отсъедна за игра с ръка на Нико Шлотербек след удар на Самуел Чуквуезе. Четири минути по-късно Марко Ройс реализира 11-метров наказателен удар за нарушение на Давиде Калабрия срещу Джейми Байно-Гитенс. Милан изравни в 38-ата минута след страхотен индивидуален пробив на Саму Чуквуезе. В 59-ата минута германците отново поведоха с гол на Байно-Гитенс. Десет минути след това влезлият от резервната скамейка Карим Адейеми също се разписа след серия от финтове и неубедителна намеса на Майк Менян. В края на срещата двата тима си размениха по една греда чрез Лука Йович и Никлас Фюлкруг.

      Още в шестата минута на срещата Милан получи дузпа. Саму Чуквуезе стреля от границата на наказателното поле, а Нико Шлотербек отби с ръка. Зад топката застана Оливие Жиру, който стреля колебливо в долния десен ъгъл, Грегор Кобел хвана посоката и отрази шута на френския нападател.

      Три минути по-късно и Борусия Дортмунд получи дузпа, след като Джейми Байно-Гитенс навлезе в наказателното поле и бе препънат от Давиде Калабрия. С изпълнението се нагърби Марко Ройс, който за разлика от Жиру се разписа с удар в десния ъгъл, където се и хвърли Майк Менян, но задачата му да отрази бе непосилна.

      В 18-ата минута Байно-Гитенс получи хубаво дълго извеждащо подаване и навлезе в наказателното поле, справи се със съпротивата на Давиде Калабрия и успя да си открие пространство за удар, който обаче премина високо над вратата на Милан.

      Пет минути след това Кристиан Пулишич стреля от дъгата на наказателното поле към долния десен ъгъл, но Грегор Кобел улови без никакви затруднения.

      В 38-ата минута Милан стигна до изравнително попадение. Калабрия пусна към Чуквуезе, който направи изумителен индивидуален пробив по дясното крило, стигна до голлинията, навлезе навътре в наказателното поле, където елиминира отбраната на Борусия Дортмунд и с хубав диагонален удар по земя, минал между краката на Нико Шлотербек, не остави шансове на Кобел – 1:1.

      В добавеното време на първата част Кристиан Пулишич проби отляво и центрира към Давиде Калабрия, който от близка дистанция нанесе удар с глава, но покрай вратата на Борусия Дортмунд,

      Това бе и всичко за първата част.

      В 49-ата минута Калабрия центрира отдясно, Оливие Жиру успя да продължи топката към Пулишич, който пробва акробатично изпълнение със странична ножица, но Юлиан Риерсон бе добре позициониран, за да блокира и изчисти в корнер, от който не последва опасност за вратата на Грегор Кобел.

      В 52-рата минута при опита си да догони една топка Малик Тиау разтегна и бе принудително заменен от Раде Крунич. Малко след това се контузи централен защитник и на Борусия Дортмунд – Нико Шлотербек. Неговото място зае Салих Йозджан.

      Седем минути след това Борусия Дортмунд отново излезе напред в резултата. Никлас Фюлкруг намери Марсел Забицер на границата на наказателното поле, той без да се замисли продължи към Джейми Байно-Гитенс, който също с едно докосване стреля към долния десен ъгъл и преодоля Майк Менян – 1:2.

      Точно десет минути след това гостите от Германия реализираха и трето попадение. Марко Ройс елегантно намери Карим Адейеми, който елиминира Ясин Адли и нанесе удар от границата на наказателното поле, Майк Менян не се намеси убедително и въпреки това изби, но топката бе преминала голлинията с целия си обем – 1:3.

      В 80-ата минута Марко Ройс също се контузи и отстъпи мястото си на Юлиан Брандт.

      В 83-ата минута Кристиан Пулишич пробва центриране към Лука Йович, което се превърна в удар към вратата на Грегор Кобел, но швейцарецът внимаваше и успя да избир в корнер, а от него не последва нищо интересно.

      Две минути по-късно Борусия можеше да реализира четвърто попадение на „Сан Сиро“, след като Салих Йозджан центрира за Никлас Фюлкруг, който стреля с глава, но не успя да натисне топката и я прати в аут.

      В 86-ата минута Кристиан Пулишич центрира отдясно към Лука Йович, който се извиси най-високо в наказателното поле и нанесе удар с глава, но го сполетя малшансът да уцели левия страничен стълб на вратата, пазена от Кобел.

      Две минути по-късно Карим Адейеми направи страхотен пробив отляво и пусна пас към Никлас Фюлкруг, който стреля мощно от средна дистанция, но бе спрян от напречната греда.

      В първата минута от добавеното време Кристиан Пулишич намери Рубен Лофтъс-Чийк по дясното крило, англичанинът намери Лука Йович, който стреля от движение, но право в тялото на Грегор Кобел.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ