неделя, 22.09.24
23.5 C
София
25 C
Пловдив
24.3 C
Варна
Search Suggestions

      САЩ: Корупцията в РСМ е ужасяваща, ще има още лица в „Черния списък“

      Американският посланик в Скопие Анджела Агелер съобщи, че властите във Вашингтон ще включат още лица от РС Македония в „Черния списък“ поради голямата корупция в страната. Това предаде кореспондентът на БГНЕС от Скопие.

      Днес Агелер коментира изявленията на бившия вицепремиер Кочо Ангюшев, че ще обжалва решението на Държавния департамент, който го постави в „черния списък“ заради „мащабна корупция“.

      „Уверявам ви , че ще има и други имена в списъка. Няма конкретна времева рамка кога те ще бъдат санкционирани, каза Агелер и добави, че в страната има „епидемия от корупция“, която трябва да бъде предотвратена.

      БГНЕС припомня, че Държавният департамент на САЩ обяви 5 ноември, че поставя в „черния списък“ Кочо Ангюшев.

      Ангюшев е вицепремиер по икономическите въпроси на РСМ от 2017 до 2020 г. Той е определян за един от петте най-богати македонци като собственик и изпълнителен директор на групата Феро Инвест и завода БРАКО.

      Агелер обяви същия ден, че санкциите срещу Ангюшев са поредното доказателство, че САЩ ще продължат да санкционират корумпираните лица в страната и региона, независимо от тяхната позиция, политическа принадлежност или времето на извършване на престъплението.

      „Ще последват още санкционирани, но е факт, че нашите усилия и нашите санкции не могат да оправят корупционната епидемия в Северна Македония“, отбеляза тя.

      Ангюшев каза, че е „изненадан“ от решението и ще обжалва.

      „Категорично отричам всички съмнения, изразени в документа, публикуван от уважаемия Държавен департамент, и искам да съобщя, че ще обжалвам решението и ще използвам всички правни средства в моя защита“, посочи той.

      Снимка: БГНЕС

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ