неделя, 22.09.24
7.8 C
София
15 C
Пловдив
16.8 C
Варна
Search Suggestions

      „КРЪВТА Е ПО РЪЦЕТЕ ВИ“: Турски депутат почина след инфаркт по време на реч в Парламента (ВИДЕО)

      Опозиционен турски депутат почина, два дни след като получи инфаркт и колабира в парламента, докато завършваше реч, критикуваща политиката на правителството спрямо Израел.

      54-годишният Хасан Битмез, член на парламента от опозиционната партия Фелисити (Саадет), почина в градската болница в Анкара, каза министърът на здравеопазването Фахретин Коджа пред репортери в телевизионно изявление.

      Възпитаник на университета Ал Азхар в Кайро, Битмез е бил председател на Центъра за изследване на ислямския съюз и преди това е работил за ислямски неправителствени организации, показва неговата парламентарна биография.

      Той е женен и баща на едно дете.

      Официалното предаване на парламента показа как Bitmez се срутва на пода, след като е стоял на подиума преди общото събрание във вторник.

      Той критикуваше управляващата партия на президента Тайип Ердоган за продължаващата търговия на Турция с Израел въпреки войната в Газа и въпреки острите риторични критики на правителството към военните бомбардировки на Израел.

      „Вие позволявате на кораби да отиват в Израел и безсрамно наричате това търговия… Вие сте съучастник на Израел“, каза Битмез в речта си, след като постави транспарант на подиума с надпис: „Убиец Израел; сътрудник на ПСР“.

      „Вие имате кръвта на палестинците по ръцете си, вие сте колаборационисти. Вие допринасяте за всяка бомба, която Израел хвърля върху Газа“, каза той пред депутатите по време на дебата относно бюджета на външното министерство за 2024 г.

       

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ