сряда, 25.09.24
18.6 C
София
20 C
Пловдив
16.5 C
Варна
Search Suggestions

      Земеделският министър: Най-големите измами стават със суровините

      Всички преработени продукти са извадени от стоките с висок фискален риск, защото най-големите измами стават със суровините. Това заяви министърът на земеделието Кирил Вътев пред БНР.

      Относно това, че голяма част от хранителните продукти са с висок фискален риск, а колбасите не са определени като такива, Вътев коментира така:

      Какво да направя – да си залича биографията? Аз нямам отношение към тази наредба. Фирмата, от която идвам аз, е под такъв фискален контрол от 2014 г. и той продължава и до ден днешен. Фирмата, от която идвам аз, е подложена на 14 одита ежегодно и в момента. Всеки, който има претенции, да си постави бизнеса под такъв контрол и тогава да ми говори как аз съм повлиян, коментира Вътев.

      Защо едни стоки са в списъка, а други – не, е предмет на анализи на НАП, до които ние нямаме достъп и въздействие, категоричен бе Вътев в интервю за предаването „Преди всички“. И заяви, че нямат абсолютно нищо общо с анализите на НАП.

      По думите му финансовият министър си взема решенията със своя екип. „Никой не може да му повлияе“, подчерта той.

      „Всички искаме да живеем в нормална държава. Най-нормалното е да си плащаме данъците“, констатира земеделският министър.

      „Аз искам още от тази пролет, от това лято водата да е безплатна и предоставянето на вода за напояване да бъде задължение на държавата. Ние към това се стремим, да преобърнем нормативната уредба“, каза той. Но подчерта, че разрешителният режим за достъп до вода се управлява от МОСВ.

      Кирил Вътев декларира, че ще си върши работата, както досега, докато е на тази позиция. „На кой му харесва и на кой не му харесва – въобще не ме вълнува. Това темпо ще продължи, докато съм там. Като решат да си ходя, отивам си – нямам никаква драма“, категоричен бе той в заключение.

      Снимка: БГНЕС

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ