събота, 21.09.24
14.8 C
София
21 C
Пловдив
20.8 C
Варна
Search Suggestions

      ПРОТЕСТИТЕ В ЕВРОПА ПРОДЪЛЖАВАТ: Хиляди трактори блокират пътища в цяла Испания

      Испанските фермери организират пореден ден на протести, като хиляди трактори блокират пътища в цялата страна и настъпват към Барселона, съобщи „Гардиън“.

      Регионалните полицейски сили на Каталуния, Mossos d’Esquadra, придружават някои от протестиращите в интерес на сигурността и препоръчват на хората в региона да намалят пътуванията, докато траят демонстрациите.

      Силите на реда също така разполагат с полицаи в цяла Барселона, за да поддържат движението по време на протестите.

      Тази сутрин протестите бяха предмет на дебати и обвинения и в испанския конгрес.

      Опозиционната консервативна Народна партия (НП) обвини воденото от социалистите коалиционно правителство на министър-председателя Педро Санчес, че поставя „екологичния догматизъм“ пред нуждите на фермерите.

      „Санчес би проявил истински интерес към селските райони само ако е застрашена неговата приемственост в двореца Монклоа“, заяви пред депутатите лидерът на НП Алберто Нуньес Фейхоо.

      Междувременно министър-председателят защити много твърдо резултатите на своето правителство по отношение на земеделието и селските райони, като каза на Фейхоо, че неговата опозиция е „като метанол – безцветен, силно запалим и много токсичен“.

      Санчес се нахвърли и върху крайнодясната партия Vox, която обича да се представя като защитник на селските райони на Испания, на нейната икономика и традиции, като заяви, че плановете ѝ за селските райони са „смъртоносна смесица от отричане на климата и антиевропеизъм“.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ