вторник, 24.09.24
14.2 C
София
21 C
Пловдив
16.1 C
Варна
Search Suggestions

      Средната работна заплата се увеличи в област Разград

      В област Разград, в рамките на година, средната работна заплата е нараснала с 13 процента. По размер на средното брутно възнаграждение, през четвъртото тримесечие на 2023 г., Разград заема 12-то място сред областите в страната, съобщиха от отдел „Статистически изследвания – Разград“ към Териториалното статистическо бюро – Север, предава БТА.

      За месеците октомври – декември средната заплата на работещите в област Разград достига 1672 лв. Спрямо предходното тримесечие е отчетено увеличение с 2,6 процента. Наетите в обществения сектор са получавали средно по 1864 лв., а в частния – по 1576 лв., отчитат още от статистиката. С най-високо средно месечно трудово възнаграждение през четвъртото тримесечие на миналата година са били наетите по трудово и служебно правоотношение в дейностите „Култура, спорт и развлечения“, „Образование“ и „Държавно управление“.

      По предварителни данни, на Националния статистически институт, наетите лица, по трудово и служебно правоотношение, в област Разград, към края на месец декември 2023 г., са 25 100. Най-голям е делът на работещите в дейностите „Преработваща промишленост“, „Търговия; ремонт на автомобили и мотоциклети“ и „Образование“. През третото тримесечие на 2023 г. средната брутна месечна работна заплата за област Разград бе 1629 лв., а наетите по трудово и служебно правоотношение в региона към края на септември наброяваха 25 100, сочат данните на статистиката.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ