четвъртък, 19.09.24
15.8 C
София
21 C
Пловдив
17.7 C
Варна
Search Suggestions

      Лудогорец показа кой е шампионът, скочи на върха след шоу на бразилец

      Лудогорец спечели с 3:1 домакинството си на Черно море от 21-ия кръг на Efbet Лига. Срещата в Разград се явяваше пряк спор за първото място, на което „орлите“ се завърнаха, след като „моряците“ зимуваха на върха. Тимът на Георги Дерменджиев, варненци и ЦСКА са в челото с по 45 точки. Лудогорец е първи заради по-добрите показатели в преките мачове с конкурентите си за титлата, а освен това има и мач по-малко от тях.

      Много силен двубой за Лудогорец изнесе Руан Секо, който вкара два гола и асистира на Якуб Пьотровски за третото попадение във вратата на варненци. Възпитаниците на Илиан Илиев успяха да поведат в Разград, след като новото испанско попълнение Даниел Мартин откри резултата в осмата минута. След това обаче шампионите доминираха и заслужено спечелиха, вдигайки самочувствието преди реванша със Сервет (0:0 в първата среща). Ключовият спор за класиране на 1/8-финалите в Лигата на конференциите е в четвъртък от 19:45 часа.

      Това е първи случай, в който Лудогорец излиза на върха в Efbet Лига този сезон.

      Дерменджиев направи две промени в титулярния си състав спрямо играчите, на които заложи в мача срещу Сервет в Женева. Руан Секо поведе атаката срещу Черно море за сметка на Квадво Дуа, а Рик Джонатан стартира от първата минута на мястото на Кайо Видал. Новото попълнение Ивайло Чочев бе на пейката, като се появи в игра в началото на второто полувреме, дебютирайки за „орлите“, които го купиха от ЦСКА 1948.

      Първата опасност беше пред вратата на Черно море. Аслак фон Витри се измъкна зад отбраната в седмата минута след пас на Текпетей и центрира по земя, но Рик Джонатан не успя да вкара. Черно море отговори веднага и дори шокира шампионите, повеждайки в резултата. Виктор Попов пробва подаване пред наказателното поле на Лудогорец, Фон Витри се размина с топката и намиращият се зад гърба му Даниел Мартин реализира с изстрел по земя с левия крак, изпращайки топката в долния ляв ъгъл на Серджио Падт – 0:1.

      В 12-ата минута избраниците на Дерменджиев изравниха. Фон Витри изведе Текпетей, ганаецът центрира по земя към Руан Секо и таранът на Лудогорец простреля Иван Дюлгеров – 1:1.

      В 36-ата минута Фон Витри шутира, а стражът на гостите улови. Секунди по-късно Рик Джонатан получи пред наказателното поле на Черно море, преодоля Живко Атанасов и „копна“ ефектно топката над излезлия да го пресрещне Дюлгеров. Озовалият се малко пред голлинията Исмаил Иса се хвърли на шпагат и блокира удара, но притичалият Руан Секо с добавка вкара втория си гол, осъществявайки пълен обрат – 2:1.

      Неприятните новини за „моряците“ в тази ситуация не свършиха дотук, тъй като Дюлгеров удари лошо в коляното съотборника си Цветомир Панов. Защитникът бе изнесен на носилка, а в игра се появи новото румънско попълнение Андреяс Калкан.

      Силната игра на „орлите“ доведе до трети гол във вратата на Черно море още преди почивката. В 42-ата минута Руан Секо отне топката от Росен Стефанов, навлезе в наказателното поле и върна към Якуб Пьотровски, а полякът вкара за 3:1.

      В началото на втората част Чочев замени Педро Нареси. В 47-ата минута Фон Витри допусна груба грешка в отбрана, връщайки лошо топката към Падт. Стражът със сетни сили успя да играе с нея преди връхлитащия Калкан. „Моряците“ претендираха за дузпа за фаул на вратаря срещу румънеца, Волен Чинков остана безмълвен.

      В 50-ата минута Калкан можеше да отбележи, но стреля в левия страничен стълб на вратата на домакините. Последва рейд на Текпетей, който бе спрян с тяло от бранител на гостите и изрази претенции за дузпа. Съдията Волен Чинков остана безмълвен.

      В 66-ата минута Падт отрази удар на Мазир Сула. В 80-ата минута Дюлгеров демонстрира класа, избивайки опасен изстрел на Неделев. В добавеното време гостите имаха две възможности. Първо Калкан направи сериозен пропуск, тъй като не уцели противниковата врата с удар от десетина метра, а Атанас Илиев също пропусна и срещата приключи 3:1.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ