понеделник, 23.09.24
14.2 C
София
21 C
Пловдив
16.1 C
Варна
Search Suggestions

      „Възраждане“: Братът на Христо Иванов е един от взелите решение за строителя на 7 и 8 блок на АЕЦ “Козлодуй”

      Днес в пленарна зала бяха включени два проекта на решения. Единият е внесен от ГЕРБ и ДПС. От краткия лист с 5 фирми е избрана една фирма. Поискахме в зала да присъстват лицата, които са участници в управляващия комитет, които са взимали решения. Едно от тези лица е енергиен експерт към Министерство на енергетиката и е брат на депутата Христо Иванов – Антон Иванов. Това заяви депутатът от “Възраждане” Искра Михайлова. 

      Михайлова коментира извънредно внесената точка в днешното пленарно заседание, а именно Проект на решение за провеждане на преговори с потенциален строител, включен в кратката листа на потенциални строители за инженеринг, строителство, доставка и въвеждане в експлоатация на ядрена централа на одобрената площадка в Козлодуй, с технология АР1000.

      Михайлова категорично заяви, че според тях има огромни нередности в документацията свързани с интересите на конкретни български политици. “Смятаме че няма как изграждане на ядрени мощности да бъдат решавани за 24 часа с огромни видими нередности в документацията”, посочи тя. 

      Снимка: БГНЕС

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ