сряда, 02.10.24
9.8 C
София
17 C
Пловдив
15.3 C
Варна
Search Suggestions

      Ново попълнение измъкна Ботев (Пловдив) срещу Славия

      Славия направи домакинско 2:2 срещу Ботев (Пловдив) в мач от 23 кръг на efbet Лига. Така „белите“, продължават без загуба от началото на пролетния дял, а освен това спряха серията от две поредни победи на „канарчетата“. Тимът на Златомир Загорчич завърши двубоя в намален състав, след като в добавеното време Ерол Дост получи два жълти картона в една ситуация.

      Първото полувреме започна с възможност за Ботев (Пловдив), но ударът на Ехидже Укаки мина над вратата на Светослав Вуцов. В 10-ата минута Укаки направи дузпа в полза на домакините. Той спря с ръка удар на Тони Тасев от наказателното поле и съдията Волен Чинков посочи бялата точка. Самият Тасев изпълни наказателният удар и прати топката в мрежата, въпреки че Матвей Игонен уцели посоката на неговия изстрел.

      След това Вуцов парира удар с глава на Атанас Чернев, а до края на полувремето Мартин Секулич и Джеймс Етоо не успяха да уцелят вратата на „белите“ след центрирания отдясно.

      Второто полувреме предложи много емоции, тъй като още в 47-ата минута Ботев изравни. Янис Карабельов се разписа след центриране на Ивелин Попов отдясно. Само три минути по-късно Славия върна аванса си. Тони Тасев стреля извън наказателното поле, топката рикошира в тялото на Ерол Дост и влезе във вратата на Матвей Игонен – 2:1.

      Четвърт час преди края малшанс споходи „канарчетата“. Резервата Дилан Мертенс се освободи от Ивайло Марков и стреля към вратата, но след удара му топката се отби в напречната греда. Три минути преди края Ботев (Пловдив) изравни. Мертенс проби в наказателното поле отляво и подаде към връхлитащия в центъра Георги Николов, който пусна топката край Светослав Вуцов, за да я прати в мрежата.„

      В добавеното време „белите“ останаха с човек по-малко. Ерол Дост получи два жълти картона в една ситуация. Първият за нарушение срещу Дилан Мертенс, а след това и за провокация.

      С този успех Славия събра актив от 26 точки и излезе на десето място. В следващия кръг „белите“ гостуват на 11-ия Локомотив (София) на 9 март (събота) от 12:30 часа. Ботев (Пловдив) вече има 33 точки, колкото има Крумовград. Двата тима са точно под челната шестица на класирането На 10 март от 17:45 часа „канарчетата“ са домакин на Лудогорец.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ