сряда, 02.10.24
0.8 C
София
10 C
Пловдив
10.8 C
Варна
Search Suggestions

      Брайтън не издържа във врящия котел ‘’Олимпико’’ и бе разгромен от Рома

      Рома разгроми Брайтън с 4:0 на „Стадио Олимпико“ в първия двубой между двата тима от 1/8-финалите в Лига Европа. Римските „вълци“ успяха да вземат ранен аванс след попадение на Пауло Дибала още в 13-ата минута, а Ромелу Лукаку удвои преднината на своя тим в 43-ата минута. Рома стигна и до трети гол в 64-ата минута, когато и Джанлука Манчини се разписа във вратата на „чайките“, а четири по-късно Браян Кристанте реализира четвъртото попадение за своя тим.

      По този начин Брайтън ще се нуждае от истинско чудо, ако иска да отстрани Рома след реванша на „Амекс“, който е на 14 март от 22:00 часа.

      Първата по-опасно възможност бе на сметката на Рома в 3-ата минута, след като Леонардо Спинацола напредна по лявото крило и центрира към Ромелу Лукаку, който стреля с глава, но Джейсън Стил отрази опасния удар на белгиеца.

      Рома успя да отнеме топката близо до вратата на Брайтън в 5-ата минута, като Ромелу Лукаку получи и стреля от границата на наказателното поле, но топката премина покрай левия страничен стълб.

      Брайтън имаше страхотна възможност да излезе напред в резултата още в 7-ата минута, когато Симон Адингра получи топката по лявото крило, навлезе навътре и стреля. След рикошет в тялото на Еван Н’Дика обаче топката рикошира в десния страничен стълб.

      Рома продължи да бъде опасен в нападение и в ответната атака Стефан Ел Шаарауи излезе на стрелкова позиция, но ударът му в долния ляв ъгъл на вратата не затрудни Джейсън Стийл.

      Рома успя да излезе напред в резултата в 13-ата минута, когато Пауло Дибала бе изведен зад гърба на отбраната на Брайтън след страхотно подаване от страна на Леандро Паредес. Аржентинската звезда на „джалоросите“ премина Джейсън Стийл и чукна топката в опрезнената врата, за да даде аванс на своя тим.

      След центриране в наказателното поле на Рома в 25-ата минута на втора греда, Дани Уелбек се извиси над всички и стреля с глава, но Миле Свилар направи впечатляващо спасяване с крак.

      Зеки Челик изведе Леонардо Спинацола по лявото крило на нападението на римските „вълци“, след което италианският национал центрира за Ромелу Лукаку, чийто удар в 29-ата минута премина над напречната греда.

      Рома удвои преднината си в 43-ата минута, след като Ромелу Лукаку бе изведен зад гърба на отбраната на Брайтън. Капитанът на „чайките“ Люис Дънк обаче бе добре позициониран, но не успя да си спре топката и белгиеца отне. Лукаку излезе очи в очи със Стийл, като прати топката в близкия долен ляв ъгъл, за да реализира.

      Миле Свилар направи впечатляващо спасяване в 45-ата минута, когато Симон Адингра премина през Зеки Челик и напредна по лявото крило, след което центрира за Дани Уелбек, който стреля с глава, но стражът на домакините направи отрази.

      Рома продължи да бъде по-активният отбор и на старта на второто полувреме. В 49-ата минута Ромелу Лукаку бе намерен на втора греда след центриране, а белгиецът надскочи Люис Дънк, за да стреля с глава, но Джейсън Стийл отрази.

      Симон Адингра шутира от малък ъгъл в 52-рата минута ниско по тревата, след като отне топката от бранител на Рома, но Миле Свилар бе подготвен и отрази.

      Адингра напредна през средата чрез дрибъл и подаде вляво за Дани Уелбек, който стреля с първото си докосване в 57-ата минута, а топката прелетя на сантиметри над напремната греда на вратата на „джалороси“.

      Рома прати топката за трети път във вратата на Брайтън в 64-ата минута, след като Стефан Ел Шаарауи центрира от лявото крило на втора греда, където Джанлука Манчини мукна топката покрай Джейсън Стийл, за да увеличи преднината на своя тим.

      Положението за Брайтън на „Стадио Олимпико“ стана още по-сериозно в 68-ата минута, когато Рома разгърна по страхотен начин своя контраатака. Леонардо Спинацола напредна по лявото крило и продължи за Ел Шаарауи, който с външния фалц центрира за Браян Кристанте. Халфът на римските „вълци“ се извиси, за да прати топката в мрежата за четвърти път.

      След разбърсване в наказателното поле на Рома в 81-вата минута, Люис Дънк шутира от близка дистанция, но не успя да намери очертанията на вратата на домакините.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ