четвъртък, 19.09.24
15.8 C
София
21 C
Пловдив
17.7 C
Варна
Search Suggestions

      Атлетико Мадрид е последният четвъртфиналист в Шампионската лига

      Атлетико Мадрид се класира за четвъртфиналите на Шампионската лига след като елиминира Интер с дузпи. В редовното време срещата приключи при резултат 2:1 за „дюшекчиите“, с което бе заличен авансът на италианците от първия мач, приключил 1:0.

      „Нерадзурите“ поведоха в резултата в 33-ата минута след гол на Федерико Димарко, но попадения на Антоан Гризман и Мемфис Депай вкараха двубоя в продължения.

      Още в 5-ата минута Атлетико можеше да поведе в резултата. Самуел Лино проби по левия фланг и стреля с левия крак, но Ян Зомер показа отличен рефлекс.

      Осем минути по-късно Интер отговори на предизвикателството. Маркюс Тюрам се отчете с хубаво отиграване в центъра и продължи към Хакан Чалханоглу. Турчинът изведе Дензъл Дъмфрис. Нидерландецът напредна и стреля от пеналтерията. Ян Облак спаси, а при втория удар на Дъмфрис стражът отново бе на точното място.

      В 18-ата минута Лаутаро Мартинес стреля от далечно разстояние. При опита му се получи неприятен рикошет, но Облак успя да се намеси.

      11 минути след това Марио Ермосо сложи топката на главата на Алваро Мората. Ударът на испанеца обаче бе в обсега на Зомер.

      В 33-ата минута гостите поведоха в резултата. След хубава постепенна атака Николо Барела бе намерен с пас в наказателното поле. Италианският халф след това с прекрасно подаване продължи към връхлитащия Федерико Димарко, а той не остави шансове на Облак.

      Само две минути по-късно Атлетико успя да изравни. Отбраната на Интер допусна сериозна грешка и топката попадна в Гризман, който преодоля Зомер.

      В 43-ата минута Гризман можеше да отбележи втория си гол в срещата, но в последния момент защитник на „нерадзурите“ блокира удара на французина.

      Седем минути след старта на второто полувреме отново Гризман се озова на добра позиция в пеналтерията. Той не успя да насочи добре изстрела си и Зомер се намеси без проблеми.

      В 76-ата минута Лаутаро Мартинес изведе по прекрасен начин Тюрам, който обаче прати удара си над напречната греда.

      Три минути по-късно Мемфис Депай бе близо го попадение, но Матео Дармиан бе на точното място, за да не позволи това да се случи.

      В 81-ата минута Мартинес отново показа отличен оглед върху играта и изведе Барела. Италианецът напредна и стреля, но изпълнението му попадна право в ръцете на Облак.

      Четири минути след това Депай нацели десния страничен стълб.

      В 87-ата минута Атлетико Мадрид стигна до пълен обрат. След хубава постепенна атака Коке изведе Мемфис Депай в наказателното поле. Нидерландецът не се поколеба да стреля и с плътен удар по земя прати топката неспасяемо в десния ъгъл.

      В добавеното време на срещата „дюшекчиите“ можеха да вкарат трети гол, с който да избегнат продълженията. Депай и Гризман разиграха добре, а французинът с хубав пас намери непокрития Родриго Рикелме. Той обаче прати удара си над напречната греда.

      Първото чисто положение в продълженията бе за Интер. В 94-ата минута Ян Бисек сложи топката на главата на абсолютно непокрития Тюрам. Нападателят не показа самообладание и ударът му бе неточен.

      Три минути след това Рикелме намери Депай в наказателното поле. Той стреля, но Зомер успя да се намеси.

      В 98-ата минута Интер изпълни корнер. Лаутаро Мартинес стреля с глава. Ударът на капитана на „нерадзурите“ бе неточен.

      В добавеното време на първото продължение Анхел Корея пробва късмета си от далечно разстояние. Зомер обаче не срещна трудности и спаси спокойно.

      Във второто продължение нямаше опасни положения пред двете врати и логично се стигна до дузпи.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ