понеделник, 23.09.24
24.2 C
София
27 C
Пловдив
25.3 C
Варна
Search Suggestions

      ЦЕЛОГОДИШНИ ПОЛЕТИ: Предлагат Burgas Air като „спасителен пояс“ за бургаското летище

      Да бъде създадена авиокомпания Burgas Air, позиционирана в Бургас, която да обслужва целогодишно полети от морския град до европейски дестинации. 

      Тази идея бе представена в Областна управа в Бургас днес, а инициативата е на областния управител Пламен Янев. 

      През последните няколко месеци кметовете на общините в Югоизточна България поискаха летището в Бургас да работи целогодишно, а не само през летния сезон, когато се разчита само на чартърни линии.

      „Засега това е съвсем сурова идея за проект за редовни линии за полети от Бургас, които да са базирани на така наречения „етнически трафик“. Българите, които живият в Германия в момента са 400 000. Към този етнически трафик ще бъдат допълнително продавани седалки на туроператорите, като един самолет ще лети редовно от Бургас, а други два самолета ще за други авиокомпания на така наречения ”мокър лизинг”. Целта е да се намали стопанският риск за фирмата, като дейността се разпредели в две отделни зони – редовни линии и „мокър лизинг”, обясни авторът на плана Момчил Камбуров.

      Предстои до края на месец април да бъде представен бизнес-план. Ще бъдат търсени инвеститори. Очакванията са общините да участват като акционери в авиокомпания Burgas Air.

      Работната среща в областна управа е за търсенето на възможности за увеличаване на полетите и пътникопотока в областта. Всички усилия за удължаване на сезона и създаването на възможности за посещение на региона извън летния сезон срещат трудности заради липсата на полети директно от и до Бургас.

      „От години се наблюдава тревожна тенденция за намаляването броя на полети на Летище Бургас и тяхната все по-голяма ограниченост във времеви диапазон. Последствия от това търпим всички ние. Динамиката в туристическата сфера налага нуждата от спешна реакция относно решаването на този проблем“, коментира Янев.

      На срещата бяха обсъдени конкретни въпроси, които ще адресират до Министерство на транспорта и до концесионера „Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт“ АД.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ