събота, 21.09.24
15.8 C
София
19 C
Пловдив
16.8 C
Варна
Search Suggestions

      Полските фермери започнаха нова блокада на границата с Германия

      Полските фермери блокираха два основни гранични пункта с Германия в знак на протест срещу вноса на земеделски продукти от страни извън Европейския съюз и бюрокрацията на блока в областта на околната среда, предаде АФП.

      Фермерите блокират контролно-пропускателните пунктове с Украйна, оплаквайки се, че вносът от съседната разкъсвана от война страна намалява печалбите им, и сега разшириха протеста до западната граница на страната.

      Двете блокади на граничните пунктове „Свечко“ и „Губинек“ „ще продължат до 20 март“, заяви говорителят на местната полиция Марчин Малуди.

      Фермерите са паркирали тракторите си на магистрала А2, блокирайки движението и в двете посоки.

      Миналия месец полските фермери блокираха за кратко границата с Германия в Слубице, като в момента проходът е отворен, но е претоварен, тъй като шофьорите се отклоняват от запушените маршрути.

      ЕС излезе с предложения за преразглеждане на програмата за субсидии на блока, известна като Обща селскостопанска политика (ОСП), в опит да успокои фермерите от целия континент.

      Предложените промени в ОСП все още трябва да бъдат договорени между държавите-членки на ЕС и Европейския парламент.

      Една от тях предвижда малките стопанства с площ под 10 хектара да бъдат освободени от проверки и санкции, свързани с условията на ОСП.

      Друга ще освободи земеделските стопани от задължението да държат част от земята си под угар, въпреки че те все още ще бъдат стимулирани да го правят.

      Министърът на земеделието на Полша обяви, че на 19 март ще се проведат нови преговори с недоволните земеделски производители. /БГНЕС

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ