вторник, 01.10.24
9.4 C
София
14 C
Пловдив
11.1 C
Варна
Search Suggestions

      Бихме Танзания след ювелирен гол на Десподов

      Българският национален отбор победи Танзания с 1:0 в мач от турнира FIFA Series в Азербайджан. Единственото попадение в срещата беше дело на Кирил Десподов, който в началото на второто полувреме се разписа с ювелирно изпълнение на фаул. С този успех „лъвовете“ сложиха край на серията си от 11 поредни срещи без победа. За националния селекционер Илиан Илиев това е първи успех начело на тима, след като през есента направи две равенства срещу Унгария (2:2) и Сърбия (2:2). Двубоят в Баку беше първи за България срещу националния отбор на Танзания.

      Българските национали имаха предимство в играта в началото на мача, но не успяха да създадат никаква опасност пред вратата на съперника. Такава дойде пред Димитър Митов. В 16-ата минута Денис Кибу проби към наказателното поле, но след удара му топката се отби от левия страничен стълб на българската врата. При добавката Файсал Салу би високо. Само две минути по-късно Кибу от границата на наказателното поле стреля над вратата.

      В 26-ата минута дойде първото положение за България. Георги Русев с глава засече центриране отдясно, а вратарят Айши Самул Манула трудно улови топката. Пет минути по-късно Танзания направи принудителна смяна на стража си заради контузия. В 43-ата минута Виктор Попов с добра намеса във вратарското поле изби топката от крака на Хаджи Многа.

      В добавеното време на първата част Ивайло Чочев на два пъти с глава можеше да отбележи, но резервният страж Квеси Кавава се справи. Чочев първо засече центриране отляво на Валентин Антов, а вратарят изби акробатично в корнер. При изпълнението на ъгловия удар от Кирил Десподов Ивайло Чочев опита труден удар на предната греда, но Кавава успя да улови.

      Второто полувреме започна отлично за България. В 52-ата минута Кирил Десподов се разписа с ювелирно изпълнение на фаул, при което не остави никакъв шанс на вратаря Квеси Кавава. Топката се отби в напречната греда и тупна зад голлинията. Три минути по-късно Файсал Салум се озова в чиста позиция след грешка на българската защита, но сам срещу вратаря Митов стреля над вратата. Нашите национали отговориха с удар на Груев, който мина встрани от рамката на съперника.

      В 67-ата минута М`Момбва не успя да затрудни Димитър Митов. Десет минути по-късно Алекс Колев засече центриране отляво, но ударът му с глава не създаде проблем за Кавава. В края на мача Танзания упражни сериозен натиск, а нашите национали се бяха прибрали в собствената си половина. В добавеното време съперникът беше близо до изравнителен гол. При разбъркване в наказателното ни поле Новатус Мироши прати топката в напречната греда. Последва българска контраатака, при която Филип Кръстев сбърка пас към Алекс Колев и съдията свири край на мача.

      На българските национали предстои още един мач от турнира в Баку. В понеделник (25 март) от 18:00 часа играчите на Илиан Илиев ще се изправят срещу домакина Азербайджан.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ