петък, 20.09.24
19.8 C
София
22 C
Пловдив
20.8 C
Варна
Search Suggestions

      Дрон се разби в Румъния близо до границата с Украйна

      Румънското министерство на отбраната съобщи, че фрагменти, подобни на дрон, са открити на румънска територия, близо до границата с Украйна.

      Елементи от възможен дрон бяха открити в земеделска земя на остров Голяма Браила.

      „Министерството на националната отбрана, съвместно със специализирани структури от Системата за национална отбрана, обществен ред и национална сигурност, в петък, 29 март 2024 г., извършва проверка на възникналото събитие по специални оперативни процедури“, се казва в съобщението.

      CNN Antena 3 твърди, че останките са открити на 12 км от град Браила. Съобщава се, че падането на дрона малко след полунощ е било придружено от силен взрив.

      Чувайки звука, местните жители излезли от домовете си и повикали спешна помощ. Скоро районът бил отцепен от полиция и следователи.

      Според източници това е бил руски дрон, който е трябвало да атакува украински пристанища на река Дунав и най-вероятно системата му за GPS насочване е отказала.

      Това е около петият или шести инцидент с дронове, падащи на румънска територия, докато Русия атакува украински пристанища на Дунава. Официални лица от НАТО и Румъния заявиха след подобни инциденти в миналото, че не са открили доказателства за умишлено нападение, насочено към Румъния.

      В нощта на 29 март Полша изстреля своя и съюзнически самолети на фона на активността на далечната авиация на Руската федерация, която нанесе масиран удар на Украйна.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ