понеделник, 30.09.24
13.8 C
София
19 C
Пловдив
13.3 C
Варна
Search Suggestions

      Левски взе най-старото столично дерби

      Левски победи Славия с 2:0 в най-старото столично дерби от 26-ия кръг на Efbet лига, който бе завръщане на Билал Бари за официален мач за „сините“..

      Домакините започнаха вихрено и на два пъти стреляха опасно към вратата на „белите“, но Вуцов се справи.

      След четвърт час игра стражът на Славия отново трябваше да се намесва след удар на Патрик Мислович. Минута след това и Джавад Ел Джемили пропусна да се разпише за Левски.

      Славия опита да затрудни вратаря на Левски за първи път в 21-ата минута, но ударът на Керчев бе неточен. След половин час игра и Владимир Николов шутира, но извън целта.

      След това „сините“ на два пъти имаха претенции към рефера Радослав Гидженов, който не отсъди нарушения в опасна близост до вратата на съперника.

      Левски поведе в 38-ата минута след бомбен удар на Рикардиньо извън наказателното поле, при който Вуцов нямаше как да реагира – 1:0.

      Минути преди края на първата част Левски получи дузпа за грубо влизане в краката на Рикардиньо, но четири минути след това наказателният удар бе отменен заради засада в хода на атаката.

       

      Втората част започна с два опита на Емил Стоев, който стреля опасно към вратата на „сините“, но без резултат.

      След малко повече от час игра Мартин Сораков прати топката във вратата на Левски, но последва сигнал за засада.

      Четвърт час преди края в игра за Левски се завърна доскоро контузеният Билал Бари, който бе посрещнат подобаващо от феновете на „сините“.

      В следващите няколко минути Славия пропиля две добри възможности, дело на Тони Тасев и Мартин Сораков. Пет минути преди края и Велко Йеленкович можеше да изравни резултата, но не успя да засече топката.

      В последните секунди на срещата Марин Петков вкара втори гол за Левски след контраатака и хубав пас на Ел Джемили (2:0).

      Левски остава на четвърто място, но вече на три точки зад ЦСКА при мач повече за „червените“. Славия е на 11-о място с 29.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ