вторник, 24.09.24
15.8 C
София
20 C
Пловдив
23.9 C
Варна
Search Suggestions

      НАПАДЕНИЕ ПО СИРИЯ: Москва осъди „неприемливите“ израелски удари

      Москва осъди „напълно неприемливите“ според нея израелски удари в Сирия, след като военен наблюдател заяви, че при последното въздушно нападение са загинали над 40 души, предаде АФП.

      Русия е основният международен поддръжник на сирийския президент Башар Асад и се намеси от негово име в кървавата гражданска война.

      „Такива агресивни действия срещу Сирийската арабска република, които представляват грубо нарушение на суверенитета на страната и на основните норми на международното право, са категорично неприемливи“, заяви говорителката на руското външно министерство Мария Захарова.

      „Решително осъждаме тези провокативни силови действия, които носят изключително опасни последици, изразяващи се в рязко влошаване на ситуацията в зоната на палестинско-израелския конфликт“, добави тя.

      Базираната във Великобритания Сирийска обсерватория за правата на човека, която разполага с мрежа от източници в Сирия, заяви, че при израелските въздушни удари в северната част на страната са загинали 36 войници и шестима бойци на Хизбула.

      Израел е нанесъл стотици въздушни удари в Сирия, откакто през 2011 г. там избухна гражданска война. Те са насочени срещу позиции на армията, както и срещу подкрепяни от Иран бойци, включително Хизбула, съюзник на Дамаск, и палестинската войнствена групировка Хамас.

      Ударите се увеличиха, откакто на 7 октомври започна войната на Израел с Хамас, а петъчната атака беше втората такава в рамките на 24 часа.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ